En iyi performans Yeşilova ve MTG’den

En iyi performans Yeşilova ve MTG’den

YENİDÜZEN, K-Pet Süper Lig’in son 5 haftasının raporunu araştırdı. Ligde son 5 haftada oynanan karşılaşmalarda en iyi performansı Merit Alsancak Yeşilova gösterirken, onu Mağusa Türk Gücü takip etti.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

YENİDÜZEN, K-Pet Süper Lig’in son 5 haftasının raporunu araştırdı. Ligde son 5 haftada oynanan karşılaşmalarda en iyi performansı Merit Alsancak Yeşilova gösterirken, onu Mağusa Türk Gücü takip etti. İki takım da ligde oynadığı son 5 karşılaşmanın 4’ünde galibiyet, 1’inde ise beraberlik aldı.

 

En iyi takım Yeşilova ve MTG’den

Süper Lig’de 8’inci haftadan 12’inci haftaya kadar geçen 5 haftalık süreçte en iyi performansı Girne ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova gösterdi. Bu süreçte 4 galibiyet, 1 de beraberlik alan yeşil beyazlı ekip, 16 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü. Yeşilova’yı takip eden Mağusa Türk Gücü de son 5 maçta 4 kez kazanıp, 1 kez de berabere kalırken, bu süreçte 15 gol atıp, 5 gol yedi. Böylelikle Merit Alsancak Yeşilova rakibinden 1 fazla gol atıp, 1 gol daha az kalesinde gördü ve rakibine karşı daha iyi bir performans sergiledi.

 

En çok berabere kalan takım Türk Ocağı…

Ligin son 5 haftalık bölümüne bakıldığı zaman en çok berabere kalan takım Türk Ocağı olması göze çarpıyor. Sezona çok iyi başlayan ve son haftalarda inanılmaz bir düşüş yaşayan Türk Ocağı, son 5 haftalık bölümde maç kazanamayan ekiplerden… Türk Ocağı, son 5 karşılaşmada 4 beraberlik alırken, 1 maçta da mağlup oldu.

5 haftalık süreç içerisinde ligin 13 takımı en az 1 kez berabere kalırken, 3 takım da beraberlik almadı. Sezon boyunca hiç beraberlik almayan lider Cihangir’in yanı sıra, Hamitköy ve Gönyeli de son 5 haftada beraberlik almayan ekipler oldu.

 

En kötü performans Gönyeli’den…

Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden biri olan Gönyeli, son 5 haftada 16 takım içerisinde en kötü performans sergileyen ekip oldu. Son 5 haftada sadece 1 kez kazanan kırmızı beyazlı ekip, çıktığı diğer 4 maçtan da mağlup ayrıldı. Bu süreçte 8 gol atan Gönyeli, kalesinde ise 13 gol görmekten kurtulamadı.

 

En az atan Türk Ocağı, en az yiyen Göçmenköy, Binatlı ve Türk Ocağı…

Ligin son 5 haftalık bölümünde en fazla golü Merit Alsancak Yeşilova (26) atarken, en az golü bir diğer Girne ekibi, Türk Ocağı (4) attı. Bu süreçte en az gol yiyen ise 3 ekip var. Gol atamadığı gibi kalesinde fazla gol görmeyen Türk Ocağı, Lefkoşa ekibi Göçmenköy ve Güzelyurt ekibi Binatlı son 5 haftalık bölümde en az gol yiyen 3 ekip oldu. 3 takım da bu süreçte kalesinde 5 gol gördü.

 

7 takım yükselişte, 7 takım düşüşte, 2 takım istikrarsız…

Süper Ligin son 5 haftalık bölümünde genel anlamda alınan sonuçlara bakıldığı zaman ise kimi takımın yükselişte, kimi takımın da düşüşte olduğu dikkat çekiyor. Çetinkaya, Doğan Türk Birliği, Cihangir, Merit Alsancak Yeşilova, Mağusa Türk Gücü, Lefke, Binatlı takımları son haftalarda iyi sonuçlar alırken, Türk Ocağı, Yenicami, Küçük Kaymaklı, Yenicami, Baf Ülkü Yurdu, Gençlik Gücü, Gönyeli takımları da düşüşte olan ekipler. Süper Lig’de ilk sezonlarını yaşayan Göçmenköy ve Hamitköy takımları da istikrarsız bir görüntü sergileyen ekipler oldu.

Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.