“En iyi koşullar sağlanırsa, futbol başlatılabilir”

“En iyi koşullar sağlanırsa, futbol başlatılabilir”

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, çok iyi önlemler alınarak en iyi sağlık şartlarının oluşturulup futbolun başlatılabileceği görüşünü belirtti.

A+A-

Genç TV’de Vizyon Futbol programına konuşan Göktaş, pandemi döneminde de futbolun oynatılması gerektiğini dernek olarak vurguladıklarını, günü geldiğinde de futbolun oynanarak tamamlandığını aktardı. Göktaş, “Çok uzun ara vermeden yeni sezona başlamak düşüncesindeydim. Dernek olarak da, çalışan veya çalışmayan antrenör arkadaşlarda da, sanki futbolumuzun askıya alınmasının bayağı sıkıntılı olacağı görüşü hakim. Her kesimin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladık. Sağlığı çok ciddiye alarak, çok güzel önlemler alarak bu işin başlatılması gerektiğini belirttik” dedi.

 

Göktaş: Futbolun oynanmaması bizi daha kötü durumlara götürebilir

“PCR testi ne kadar aralıklarla yapılacaksa yapılsın, devlet üzerine düşeni yapsın, antrenör ve futbolcular kendi ekonomik olarak da yardım ederek futbolumuzun devam etmesi gerektiğini vurguladık” diyen Göktaş, “Hasan beyin (Sertoğlu) yapmış olduğu açıklamada futbolu durduracağız diye bir kesin ibare yok. Askıya alınabilir diye bir görüş vardı. Kulüpler genel kurulda ne karar alır bilmiyorum ama bugün İstanbul’da 2 bin 500 kişi maraton koştu. İngiltere’de, Türkiye’de amatör ligler oynatılıyor birçok önlemler alınarak. Yanı başımızda güney Kıbrıs’ta futbol oynanıyor. Futbolun oynanmaması daha kötü durumlara götürür bizi diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

En iyi sağlık şartlarının oluşturulup futbolu başlatabiliriz diye düşünüyorum

“Bugüne kadar BTM oynanıyor, çok şükür olsun hiçbir futbolcumuz bu hastalığa yakalanmadı” diyerek sözlerini sürdüren Süleyman Göktaş, “Birçok alınabilecek tedbirler vardır. En amatör koşullarda oynuyoruz ama kendi içimizde de profesyonellik hakimdir. Gerek antrenman, gerek antrenörlerimiz, gerek futbolcularımız kendilerine bakması lazım. Örneğin futbolcu hasta olduğu zaman antrenmana, maça gelmeyecek. Sosyal mesafeyi koruyacak. Gol sevinci yaşamaya dikkat edeceğiz. Formalarımızı evde giyeceğiz. Antrenman ve maçlarda oyuncu sayısı 25’i geçmeyecek. Taraftar kitleleri mesafeli oturacak. Kulüplere ekonomik olarak yardım yapılmalıdır bunları hazırlama konusunda. Çok iyi önlemler alarak, en iyi sağlık şartlarının oluşturulup futbolu başlatabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Göktaş gelinen noktada karar verecek olanların kulüpler olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 3485 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.