En genç Gönyeli

En genç Gönyeli

Süper Lig’in ilk yarısının en düşük yaş ortalamasına sahip takımı Gönyeli oldu.

A+A-

SPORYENİ

AKSA Süper Lig’in ilk yarısında ligin yaş ortalaması en düşük takımı Gönyeli, en yüksek takımları ise Göçmenköy ve Cihangir oldu. Ligin ilk yarısında en fazla oyuncuya süre veren takım ise Merit Alsancak Yeşilova ve Türk Ocağı olarak kayıtlara geçti.

İlk yarıda forma giyen en genç oyuncu Gönyeli’den Emirhan Bayal, en yaşlı oyuncu ise Göçmenköy’den Kemal Uçaner oldu. İlk yarıda gol sevinci yaşayan en genç oyuncu Türk Ocağı’ndan Mahmut Fansa, en yaşlı oyuncu ise yine Ocak’tan Ertaç Taşkıran oldu.

En genç Gönyeli

Süper Lig’in ilk yarısında alt yapıdan takviyeli genç bir kadro ile mücadele eden Gönyeli, devrenin en düşük yaş ortalamasına sahip takımı oldu. İlk yarıyı son sırada tamamlayan kırmızı beyazlı ekip 23 farklı oyuncuya süre verirken, yaş ortalaması ise 21,5 olarak kayıtlara geçti. Gönyeli’nin ardından en düşük yaş ortalamasına sahip takım ise süre verdiği 18 oyuncu ve elde ettiği 23,9’luk yaş ortalaması ile Hamitköy oldu.

En yaşlı Göçmenköy ve Cihangir

Ligin ilk yarısında yaş ortalaması en yüksek iki takım söz konusu. Bu takımlar Göçmenköy ve Cihangir. Göçmenköy ilk yarıda 21 farklı oyuncuya süre verirken, Cihangir 18 farklı oyuncudan yeşil sahada yararlandı. Her iki takımın da yaş ortalamaları 28,7 oldu. Bu iki takımın ardından 18 oyuncuya tanıdığı süre ve elde ettiği 28,6’lık ortalama ile Miracle Değirmenlik gelirken, ardından 20 oyuncu ve 28,5’lik ortalama ile Mesarya geldi.

En az ve en fazla oyuncudan yararlanan takımlar

Ligin ilk yarısında altı takım 18 oyuncuyu sürekli kullanarak devreyi tamamladı. En az oyuncu oynatan bu takımlar Hamitköy, Yenicami, Yonpaş Dumlupınar, Mağusa Türk Gücü, Miracle Değirmenlik ve Cihangir oldu. 24’er oyuncuya forma şansı veren Türk Ocağı ve Merit Alsancak Yeşilova ise ilk yarıda en fazla oyuncudan yararlanan takımlar oldular.

hhhh.jpg


En büyük Uçaner, en küçük Bayal 

AKSA Süper Lig’in ilk yarısında forma giyen yaş olarak en büyük futbolcu Göçmenköy’den Kemal Uçaner, en genç futbolcu ise Gönyeli’den Emirhan Bayal oldu.

Süper Lig’in ilk yarısında ülke futbolunun deneyimli ismi Kemal Uçaner 44 yaşında 27 dakika süre alırken devrenin forma giyen en yaşlı futbolcusu oldu. Uçaner’in ardından 42 yaş ile Gençlik Gücü’nden Raif Selden ve Miracle Değirmenlik’ten Murat Ormancı ligin forma giyen en yaşlı ikinci ve üçüncü oyuncusu olarak kayıtlara geçti.

İlk yarıda görev alan en genç isim ise bu sezon genç futbolcuların ağırlıklı olduğu Gönyeli’den çıktı. Emirhan Bayal, takımının 12. haftada oynadığı Mesarya deplasmanında son beş dakikada görev alarak 15 yıl, 11 ay ve 11 gün ile Süper Lig’in ilk yarıda forma giyen en genç futbolcusu olarak kayıtlara geçti.


En yaşlı ve en genç golcüler Ocak’tan

Süper Lig’in ilk yarısında gol atan en genç ve en yaşlı futbolcular, ligin Girne bölgesi ekiplerinden Türk Ocağı’ndan çıktı. Deneyimli golcü Ertaç Taşkıran ile genç futbolcu Mahmut Fansa ilk yarıda bu unvanları elde eden oyuncular oldular. Ülke futbolunda birçok gol krallığı yaşamış bir isim olan 40 yaşındaki Ertaç Taşkıran, bu devrede 4 kez rakip fileleri havalandırdı. 13 Aralık 2005 doğumlu Mahmut Fansa ise 2 gol atarken, 13. haftada oynanan Merit Alsancak Yeşilova maçında bu iki golü kaydettiğinde doğum tarihinin üzerinden 17 yıl 6 gün geçmişti.

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.