En çok kart sarı kırmızılılara

En çok kart sarı kırmızılılara

AKSA Süper Lig’in ilk yarısında hakemler 568 kez kartlarına başvurdu.

A+A-

Aksa Süper Lig’in ilk yarısında oynanan 120 karşılaşmada toplam 568 kart çıktı. Bu kartların 532 tanesi sarı kart, 36 tanesi kırmızı kart oldu. Ligin ilk yarısında en fazla sarı kart gören ekip Mesarya, en çok kırmızı kart gören takım Yonpaş Dumlupınar olarak kayıtlara geçti.

 

Mesarya sarardı, Dumlupınar kızardı

Ligin ilk yarısında en fazla sarı kart gören takım tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Mesarya Spor Kulübü oldu. Mesarya 45 sarı kartla bu alanda ilk sırada yer aldı. Ligin en çok kırmızı kart gören takımı ise Yonpaş Dumlupınar oldu. Mağusa ekibi 6 kırmızı kartla bu alanda ilk takım olarak kayıtlarda yer aldı.

 

Beş takım kırmızı kart görmedi

Ligin ilk yarısında en az sarı kart gören takım 20 sarı kartla Yonpaş Dumlupınar oldu. İlk devrede hiç kırmızı kart görmeyen 5 takım mevcut. Baf Ülkü Yurdu, Binatlı, Doğan Türk Birliği, Merit Alsancak Yeşilova ve Mesarya kırmızı kart görmeyen ekipler olarak ilk devreyi tamamladılar.

 

Haftalara göre kartlar

Ligin ilk yarısında en fazla sarı kart gösterilen hafta 5. hafta oldu. Takımlara bu hafta toplamda 46 sarı kart gösterildi. En az sarı kart gösterilen hafta ise 27 sarı kartla 10. hafta oldu. Ligde 5 ve 6. haftalarda hakemlerin cebinden kırmızı kart çıkmazken, en çok kırmızı kart 5 kez hakemlerin başvurduğu 13. hafta oldu. Kulüplerin gördüğü kartlar ve kartların haftalara göre dağılımı şu şekilde:

kart-004.jpg

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.