“En büyük hedefim Binatlı’nın başkanı olmak”

“En büyük hedefim Binatlı’nın başkanı olmak”

Futbolda geride kalan sezonda kramponlarını asan ve ülkemiz futbolunun unutulmaz futbolcuları arasında olan Kemal Uçaner, YENİDÜZEN’in ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine konuştu.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ (11) KEMAL UÇANER- FUTBOL

► Duygularıyla yaşayan bir insanım. İçimden geldiği gibi futbolu da aynı şekilde oynadım. Neyim varsa her zaman en iyisini vermeye çalışırım. Hiçbir zaman pes etmem, vazgeçmem ve başarmak için elimden gelen her şeyi yaparım

 

► Futbolda hiçbir zaman dün yok. Dün geçmişte kaldı, futbolda bugün var. Bugün oynadığınız kadar iyisiniz o yüzden hemen o maçı unutup, bir sonraki maça daha iyi çalışmak gerekiyor.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Aktif futbolculuk hayatını noktaladığını açıklayan Kemal Uçaner, futbolculuk döneminden sonra da futbolun içinde kalmaya devam edeceğini anlatarak, en büyük hedefinin doğup büyüdüğü ve Kemal Uçaner’i Kemal Uçaner yapan Binatlı’da başkanlık yapmak olduğunu söyledi. Her hafta farklı spor dallarında kendini kanıtlamış, farklı başarılara imza atmış sporcuların konuk olduğu ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine düşüncelerini anlatan Uçaner, ülkemiz futboluna son dönemde ciddi yatırımların yapıldığını anlattı, bu katkıları yapanlara teşekkürlerini iletti.

Futbolculuk döneminde birçok unutulmaz maçının ve başarısı olduğunu belirten eski futbolcu,  “Kariyerimde her şey istediğim gibiydi…” dedi.

Genç oyunculara önerilerde de bulunan Kemal Uçaner, “Gençler, ‘Ben tamamım’ deyip, çalışmaktan vazgeçerlerse ileriye gidemezler” değerlendirmesini yaptı, başarıya gidilen yolda vazgeçmemek gerektiğini sözlerine ekledi.

kemal-ucaner-veda-buyuk-1.jpg

Kariyeri şampiyonluklarla dolu…

  • 2002-2003 Sezonu Binatlı ile şampiyonluk
  • 2004-2005 Sezonu Binatlı ile kupa şampiyonluğu
  • 2007-2008 Sezonu Gönyeli ile şampiyonluk
  • 2008-2009 Sezonu Gönyeli ile şampiyonluk
  • 2010-2011 Sezonu Yenicami ile 1.Lig (dönemin adıyla 2. Lig) şampiyonluğu

kemal-ucaner-gonyeli-1.jpg


“Hiçbir zaman pes etmem, vazgeçmem…”

➦ “Duygularıyla yaşayan bir insanım. İçimden geldiği gibi futbolu da aynı şekilde oynadım. Neyim varsa her zaman en iyisini vermeye çalıştım. Hiçbir zaman pes etmem, vazgeçmem ve başarmak için elimden gelen her şeyi yaparım. Bunlar beni ben yapan şeylerdir.”

 

“Gol atmıştım, derbiyi 1-0 kazanmıştık…”

➦ “Geriye dönüp baktığım zaman elbette ki unutulmaz çok maç var… Şu an için ilk aklıma gelen 2017-2018 sezonunda Baf Ülkü Yurdu ile oynadığımız bir sezon açılış maçıydı. Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’ndaki ilk gece maçlarından biri olduğunu hatırlıyorum. O maç 0-0 devam ederken, son anlarda gol atmıştım ve ezeli rakibimiz Baf Ülkü Yurdu’nu 1-0 mağlup etmenin mutluluğunu yaşamıştık.”

436138957-474389014949042-734222604857125086-n.jpg

“En büyük hedefim Binatlı’da başkanlık yapmak…”

Futbolculuk sonrasında da hedefim, futbola yeniden hizmet etmektir. Antrenörlük ve yönetici veya başkanlık yapma arasında çok düşündüm. Ama kendi kişiliğim ve karakterim gereği kulübede fazla agresif olduğumu görüyorum. Antrenörlüğün benim için zor geçeceğini inanıyorum. O yüzden hedefim doğup büyüdüğüm Binatlı’da camiama hizmet etmektir. En büyük hedefim bu camiada başkanlık yapmaktır.”

kemal-ucaner-veda-2.jpg

“Hiçbir zaman ‘Ben oldum’ denilmemeli…”

“Bizim ilk oynadığımız zamanlarla şimdiki zaman arasında çok fark var. Şimdi imkânlar çok farklı... Zaman, devir ve futbol değişiyor. Benim şu anda genç futbolcularda gördüğüm kendilerine erkenden ‘Ben oldum’ demeleridir. Futbolda hiçbir zaman ‘Ben yeterliyim’ demeyeceksin. Her zaman daha iyisini yapmaya çalışacaksın. Bir de futbolda hiçbir zaman dün yoktur. Dün geçmişte kaldı, futbolda bugün vardır. Bugün oynadığınız kadar iyisiniz o yüzden hemen o maçı unutup, bir sonraki maça daha iyi çalışmak gerekiyor. Gençler, ‘Ben tamamım’ deyip, çalışmaktan vazgeçerlerse ileriye gidemezler.”

kemal-ucaner-yak.jpg

“Yapılan katkılar, futbolumuza değer katıyor”

➦ “Son zamanlarda yapılan yatırımlar ülke futboluna değer kattı. Maçların daha fazla kamerayla daha net kayda alınması, pozisyonların tekrarlanması maçların daha kaliteli olmasını sağladı. Bence ülke futbolunu kötü gösteren daha önceki çekimlerdi. Bu konuda yatırım yapılması hem futbolcuları, hem de hakemleri daha iyi motive eder, futbolun gelişmesine de katkı sağlar. Miracle Değirmenlik Başkanı Hakan Törehan ve kupa maçları özelindeki final maçlarıyla iş insanı Abdullah Uluçhan ve iş insanı Koral Bozkurt’un ülke futboluna büyük katkıları oldu. Tıpkı Avrupa kupası finaliymiş gibi final maçları izledik. Bence futbol için son yıllarda yapılan en büyük katkı bunlar olmuştur. Ben, onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle yenilikler olduğu zaman marka değerini de artırabiliyorsunuz.”


Kemal Uçaner kimdir?kemal-ucaner-gonyeli-2.jpg

4 kez şampiyonluk, 1 kez kupa sevinci yaşadı…

“Kemal Uçaner, futbol hayatı boyunca toplamda 5 takımda futbol oynadı. Sırası le Binatlı, Gönyeli, Yenicami, kısa bir süre Lefke ve Göçmenköy formaları giyen Uçaner, aktif futbol hayatı boyunca kariyerine 4 şampiyonluk, 1 de kupa sevinci sığdırdı. Kemal Uçaner, futbolculuk hayatına dair “Futbol hayatım çok başarılı geçti, her şey istediğim gibiydi…” dedi.

Bu haber toplam 962 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.