“En büyük görev devlete düşüyor”

“En büyük görev devlete düşüyor”

Mesarya ile şampiyonluk yaşayan ve kısa tarihinde Süper Lig’e yükselmesinde önemli pay sahibi olan Teknik Direktör Nazım Aktunç, futbolun sağlıklı bir şekilde başlangıcı için en büyük görevin futbol federasyonundan önce devlete düştüğünü belirtti

A+A-

İkiye Bir programında konuşan Aktunç, “Madem ki federasyon bu tarihleri açıkladı, o zaman da birçok kesime görevler düşüyor. En büyük görev de devlet yetkililerine düşer” dedi.

 

Aktunç: En büyük görev de devlet yetkililerine düşüyor

Herkesin futbola karşı bir özlemi olduğunu söyleyen Nazım Aktunç, “İnşallah 10 Eylül Süper Kupa finali ile başlarız. Bu konuda çok fazla olumsuz bir düşüncem yok. Sağlığı ayırıyorum ama tekrardan futbolun ertelenebileceğini düşünmek bile istemiyorum” dedi.

Futbolun başlangıcı için açıklanan tarihlere kadar lige gerek tesis, gerek saha altyapısı, gerekse kulüp altyapıları ve ekonomik düzenlemeler için çok ciddi bir süre olduğunu söyleyen Aktunç, “Madem ki federasyon bu tarihleri açıkladı, o zaman da birçok kesime görevler düşüyor. En büyük görev de devlet yetkililerine düşüyor” ifadelerini kullandı.

 

“Ciddi şekilde el atılmalı”

Ülkede futbol oynanacaksa devletin ciddi şekilde el atması gerektiğini belirten Nazım Aktunç, futboldan ciddi şekilde geçinen bir sektörün olduğunu, ayrıca ekonomik sıkıntılar yaşayan futbolcuların da olduğunu belirtirken, “Sosyal faaliyet olarak gören aileler, taraftarlar var. Bundan geçinen dünya kadar kesim var. O zaman da bunu devlet lütfen bunu duyacak ve bu işe bir el atacak. Avrupa ve Türkiye’de nasıl oynanıyorsa buna bir çözüm bulacaklar. Bugün bu kadar vakalar varken rahatsak, tabi ki kendimizi koruyarak futbolu artık bu ülkede oynatacağız” şeklinde konuştu.

 

“Sahamız mükemmel ama yetersiz bir saha altyapımız var”

Takım olarak elde ettikleri başarı ile çok ciddi bir şampiyonluk yaşadıklarını, heyecanlı bir kulüp olduklarını ancak futbolun başlamamasından dolayı biraz burukluk yaşadıklarını söyleyen Nazım Aktunç, “Sahamızın zemini mükemmel olmasına rağmen ciddi bir bakıma ihtiyacı var. Yetersiz bir saha altyapımız var. Tribünün yetersizliği var. Çağdaş bir kulüp binamız oldu. Yöneticilerimiz bu arayı iyi geçirdiler, çalışan bir yönetimimiz var” dedi.

 

“Temmuz’a kadar takıma bir arada saha antrenmanı yaptırmayı düşünmüyorum”

Futbolsuz dönemde kadro yapıları itibarı ile sürekli antrenman yapmalarının söz konusu olmadığını söyleyen Nazım Aktunç, “Öyle bir dönemde kesinlikle takımı bir araya getiremezdik. Ama oyuncularım verdiğimiz bireysel programlara uydular, çok memnunum. Şu anda Temmuz ayına kadar takımı bir araya getirip, sahada 25 kişi ile antrenman yaptırmayı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Renk katmak isteyen bir Mesarya var”

17 Mayıs’ta bayram sonrası oyuncuların testlerini yapıp son durumlarını göreceklerini söyleyen Aktunç, “Bir aylık bir programda çalışacaklar ve onun takibini yapacağız. 18 Haziran’da da üç grup halinde onları bir araya getirmeden bir aylık daha çalışma yapacağız. 14 Temmuz’da da dokuz buçuk haftalık sezon başı hazırlık dönemi yapacağız. Güzel bir hazırlık dönemi planladık. Disiplini, oynayacağı futbolla lige renk katmak isteyen bir Mesarya var” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.