Empati maçında buluştular

Empati maçında buluştular

Levent Kolej, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Basketbol Takımı’nı misafir etti

A+A-

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Basketbol Takımı ile Levent Koleji öğrencilerinden oluşan karma grupla basketbol müsabakası gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde okul spor salonunda kolej öğrencileri tekerlekli sandalyede ve bacakları bağlı bir şekilde maça çıktı. Keyifli anlara sahne olan maçı tüm okul öğrencileri izledi. Hem oyuncular hem de izleyiciler için büyük bir farkındalık yaratılmış oldu.

1-085.jpg

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz yaptıkları konuşmalarda “Engelliliğin, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirdiği, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için bizlerin de elimizden geleni yapmamız gerektiği” vurgulandı.

3-040.jpg

Müsabaka sonrası söz hakkı verilen Levent College öğrencileri artık daha fazla empati yapabildiklerini, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlamaları gerektiğini dile getirdi.

11-012.jpg

Bu haber toplam 992 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.