“Emeklerimizin karşılığını alıyoruz”

“Emeklerimizin karşılığını alıyoruz”

Kadın futboluna damga vuran China Bazaar Gençlik Gücü’nün antrenörü Mine Dayı, yakaladıkları başarılarla birlikte emeklerinin karşılığını aldıklarını söyledi, halen devam eden Puma Kadınlar Ligi’ni de kazanmak istediklerini söyledi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

China Bazaar Gençlik Gücü kadın futbol takımı yakaladığı başarılarla son dönemde adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak Zehie Helin Reessur Kıbrıs Kupası’nı kazanan yeşil beyazlı ekip, Puma Kadınlar Ligi’nde de mücadelesinde yarı finalde devam ediyor.

SPORYENİ'ye konuşan başarılı antrenör, oldukça başarılı bir sezon geçirdiklerini anımsatarak, şu anda yarı finali oynanacak olan Puma Kadınlar Ligi’ni de kazanmaya yoğunlaştıklarını söyledi.

China Bazaar Gençlik Gücü Dayı yönetiminde geçtiğimiz sezon Puma Ayten Berkalp Kadınlar Kıbrıs Kupası’nı kazanmış, sezon başında geçtiğimiz sezonun Puma Kadınlar Ligi şampiyonu Mağusa Spor Akademisi Süper Kupa’da karşılaşmıştı. Rakibini mağlup ederek Süper Kupa sevinciyle sezonu açan yeşil beyazlı ekip, Zehie Helin Reessur Kıbrıs Kupası finalinde yine Dem’s Cons. Mağusa Spor Akademisi’ni mağlup ederek bu kupayı da müzesine götürdü.

China Bazaar Gençlik Gücü kadın futbol takımı anternörü Mine Dayı, Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin (KKTFAD) geçtiğimiz akşam düzenlediği ödül töreninde ödül alma başarısı da gösterdi.

Dayı: “Beni en çok mutlu eden oyuncularımın emeklerinin karşılığını alması oldu”

Yakalanan başarılara imza atan takımın başında antrenör görevini yürüten Mine Dayı SPORYENİ'ye yaptığı değerlendirmede, emeklerinin karşılığını aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Zor bir sezonu geride bırakmak üzere olduklarını belirten başarılı antrenör, Puma Kadınlar Ligi’ni de kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Dayı şöyle konuştu:

“Bu sezona Süper Kupa’yı kazanarak başladık. Kısa bir tatilin ardından hemen hemen hiç ara vermeden antrenmanlara sıkı bir şekilde devam ettik. Bu çalışmaların sonuç verdiğini düşünüyorum. Takımın birlikte oynadığı ikinci sezon ve artık iyice bir aile olduk. Tecrübesiz oyuncularımız gelişti ve deneyimli olanlarla birlikte takıma ciddi katkı sağlamaya başladılar. Ligde ve kupada yer alan köklü ve iyi takımlarla canla basla mücadele ettik ve Zehir Helin Kupası’nı da almayı başardık lig finaline 3 maçımız ona odaklanmış durumdayız. Beni en çok mutlu eden oyuncularımın emeklerinin karşılığını başarı olarak alması oldu. Kupalar da zaten bu başarının bir göstergesi. 1 Temmuz itibariyle sezonun son kupasını da kulübümüze getirmeyi hedefledik.”

“Umarım seneye kalıtım daha da artar”

Bu sezon Kadınlar Ligi’ne katılımın geçtiğimiz sezona göre yüksek olduğunu belirten Mine Dayı, maç sayısının arttığına dikkat çekti, gelecek sezon bu sayının daha da artması temennisinde bulundu. Dayı, “Federasyonumuz da tek devreli lig olmasına rağmen Play-Off oynanmasını sağladı. Böylece daha fazla performans gösterme fırsatımız oldu. Umarım seneye kalıtım daha da artar ve ek turnuvalar olur. Bunlar dışında altyapımızı geliştiriyoruz. Şu anda 50’ye yakın kızımıza futbol çalışmaları yaptırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarı finalde rakibi K. Kaymaklı

Puma Kadınlar Ligi’nde yarı final ilk karşılaşmaları bu hafta sonunda başlıyor. Buna göre yarın 14 Vadili Ağustos Stadı’nda Vadili ile Dem’s Cons. Mağusa Spor Akademisi, Pazar günü de Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda Küçük Kaymaklı ile China Bazaar Gençlik Gücü karşı karşıya gelecek. Yarı final rövanş karşılaşmalarının ise 24 Haziran tarihinde oynanacağı Puma Kadınlar Ligi’nde istediği skoru elde eden takım finale yükselecek.

Bu haber toplam 749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.