Eliz'den bir yeni başarı daha

Eliz'den bir yeni başarı daha

Kıbrıslı Türk tenisçi Eliz Maloney Yorgancı, Litvanya'da katıldığı turnuvada yarı final oynadı

A+A-

Geride bıraktığımız dört ayda teknik geliştirme çalışmalarını yoğunlaştırmasından dolayı turnuva oynamayan Eliz Maloney Yorgancı, iki hafta içerisinde oynadığı önemli turnuvada başarılı sonuçlar elde etti. Geçtiğimiz hafta Moldova Open’da şampiyonluk başarısı gösteren yetenekli raket, Litvanya’da Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen 18 Yaş-altı yüksek seviyeli Siavliai Open Grade 2 turnuvasına katıldı. Eliz, turnuvada yarı final oynama başarısı gösterdi.

 

Zorlanmadan ana tabloya kaldı

21-26 Şubat 2017 tarihleri arasında oynanan turnuvaya ön elemeler aşamasında katılan Eliz, Belaruslu raket Hanna Tarlovskaya’yı ve Letonyalı raket Eliza Tomase’yi hiç zorlanmadan geçerek adını ana tabloya yazdırdı. Ana tablodaki ilk maçında Estonyalı raket Maileen Nuudi’yi 6-4, 6-2’lik setlerle eleyen Eliz, bir sonraki turda Letonyalı raket Stefanija Polischuk’u 6-1, 4-6, 6-2’lik setlerle geçti.

 

Şampiyona elendi

Sıradaki rakip turnuvanın üç numaralı seribaşı, dünya sıralamasında 29. sırada olan Norveçli Malene Helgo oldu. Avusturya Açık, U.S. Open, Wimbeldon ve Fransa Açık olmak üzere bütün Grand Slam turnuvalarında oynayan Helgo, Eliz’i yenemedi ve 3-6, 6-3, 6-4’lük skorla turnuvaya veda etti. Eliz ise Rus tenisci Anastasia Kulikova ile yarı final oynama hakkı kazandı. Güçlü rakibi karşısında zorlanan Eliz 6-1, 6-4’lük skorla maçı kaybederken, rakibi turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

 

Eliz: “Mağlubiyetten önemli dersler çıkardım”

Maçın sonunda konuşan Eliz kaybettiği için üzgün olduğunu ancak mağlubiyetten de önemli dersler çıkardığını belirtti. Solak rakibi karşısında yanlış taktiği uyguladığını söyleyen Eliz, 2 haftada 2 başarının güzel olduğunu ancak çalışmaya devam edip, ileride daha büyük başarılar yakalamak istediğini belirtti.

Eliz, kendisine destek veren Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Metgin Ltd ve Oero Trading Ltd direktörlerine, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.