Eliz emin adımlarla ilerliyor

Eliz emin adımlarla ilerliyor

Eğitim ve tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren Eliz Maloney Yorgancı, son iki haftada katıldığı yüksek seviyeli turnuvalarda başarılı sonuçlar elde etti

A+A-

Ülkemizin yıldız tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı, son iki haftada art arda katıldığı yüksek seviyeli turnuvalarda büyük başarılar elde ederek, top profesyonel olma yolunda önemli adımlar attı.

Başarılı tenisçimiz, ilk önce 24-30 Ekim tarihleri arasında İngiltere’nin Loughborough şehrinde, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından organize edilen W25 turnuvada yarı final oynayarak büyük bir başarıya imza attı.

Genç raket, bir gün aradan sonra da Uluslararası Tenis Federasyonu’nun İngiltere’nin Shrewsbury şehrinde organize ettiği, W100 turnuvasına katıldı. Bu turnuvanın en yüksek klasmanda olmasından dolayı Eliz dünya sıralamalarında ilk 50’lerde yer alan ve Grand Slam şampiyonalarında oynayan oyuncularla karşılaşma fırsatı yakaladı.

 

W100 seviyesinde maç kazanan ilk Kıbrıslı Türk

Ana tabloya yükselmek için yarışması gereken ön elemelere fırtına gibi başlayan teniscimiz İngiliz Lauryn John Baptise’yi 6-1, 6-1 ve Latviyalı Diana Marcinkevica’yı 6-1, 6-4’lük skorlarla rahatca ekarte edip, W100 seviyesinde oynayıp maç kazanan ilk Kıbrıslı Türk oldu.

Ana tablodaya yükseldikten sonra Eliz ilk turda İngilizlerin güçlü oyuncusu Eden Silva’yı 6-2, 6-3 yenerek ismini ikinci tura yazdırdı. İkinci turda ise şu an dünya 89’uncu olan ama daha önce 30’uncu sıraya kadar yükselip birçok Grand Slam şampiyosında oynayan Japonyalı Misaki Doi ile karşılaştı. Daha önce top profesyonellerle hiç maç yapmayan Eliz, maça biraz heyecanlı başladı. İlk seti 6-4 kaybettikten sonra ikinci sette heyecanını kontrol altına alan teniscimiz, inanılmaz bir oyun çıkardı ve seti 6-0 kazandı. Üçüncü ve maçı belirleyen set çok çekişmeli geçti. Nefes kesen bir mücadele sonunda, Eliz üstün bir başarı göstererek seti 7-6 kazanıp, ismini çeyrek finale yazdıran taraf oldu. 

resim-1.jpg

Dünya 49 numarası ile başa baş mücadele

Çeyrek finalde, Eliz turnuvanın bir numarası Ukraynalı Anhelina Kalinina ile karşılaştı. Şu an dünya sıralamasında 49’uncu sırada olan Kalinina, bu yıl 34’üncü sıraya kadar yükselip, Grand Slam kazanan Garbina Muguruza, Elena Rybakina ve Slaone Stephens gibi birçok dünya yıldızını yenen büyük bir isimdir. Daha önce bu gibi yüksek seviyeli turnuvalarda hiç yer almayan ve top oyuncularla karşılaşmayan Eliz, 7-5, 6-4’lük yakın bir skorla maçı kaybetse de izleyicilere başa baş geçen heyecanlı bir maç izletti.

Maçı kazanma fırsatlarını kıl payı kaçıran Eliz, oynadığı oyunla ve korttaki duruşu ile izleyenlerin ve tenis camiasının ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

resim-3.jpg

“Finansal zorluklar bana büyük engel teşkil ediyor”

Turnuvanın sonunda yıldız raket, gösterdiği performanstan ve büyük isimlerle maçlar yaparak kendisini test etme fırsatı yakaladığından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bu maçlar kendisine oyununun spordaki en önemli isimlerden çok da geride olmadığını ve daha ileriye gitmek için neler yapması gerektiğini daha net gösterdiğini söyleyen Eliz, “10 yaşında ülkemi, ailemi ve arkadaşlarımı geride bırakıp İngiltere’ye gitme kararını değerli hocam Yusuf Yönlüer ile birlikte verirken, hedefimiz bir gün dünya sıralamalarında en iyi yerlere gelmekti. İnancım halen daha sürüyor ama finansal zorluklar bana büyük engel teşkil etmeye devam ediyor. Bu sorunlarımı çözebilirsem yakın zamanda dünya sıralamalarında daha yüksek yerlere gelebileceğime inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.