Eliz bir ilke daha imza attı

Eliz bir ilke daha imza attı

Eliz Maloney Yorgancı, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen ancak olumsuz hava koşulları nedeni ile yarı final ve final maçları oynanmayan W15 turnuvasında mağlup olmadan yarı finale yükseldi.

A+A-

Ülkemizin başarılı tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı Türkiye’de Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) organize W15 turnuvasında büyük bir başarıya imza attı.

Eliz, 9-15 Aralık 2019 tarihleri arasında, Antalya Kaya Belek’te, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği W15 Kadınlar turnuvasında yarı finale yükselerek bir ilke daha imza attı ve Uluslararası Tenis Federasyonunun organize ettiği profesyonel turnuvalarda yarı finale yükselen ilk Kıbrıslı Türk oldu.

 

Ön elemede İngiliz, Romen ve İsveçli rakiplerini yendi

Turnuvanın ilk gününde çok iyi bir oyun sergileyen Eliz, birinci rakibi olan İngiliz Mirabella Njoze’i 6-0 ve 6-1 yenerek ön elemelerde ikinci tura yükseldi. İkinci maçını Romanyalı Kerola Bajeneres’e karşı yapan Eliz, yine set vermeden oynadığı güzel oyunuyla rakibini 6-2 ve 6-2 yenerek üçüncü tura yükseldi. Ön elemelerin son maçında İsveçli Ida Karlskog ile karşılaşan Eliz yine set vermeden maçı 6-4 ve 6-3 alarak ismini ana tabloya yazdırdı.

 

Set vermeden yarı finale yükseldi

Geçen hafta Antalya’da yaşanan şiddetli yağmur ve fırtınadan dolayı dört gün maçlara ara verilmesinden dolayı tüm maçlar aksadı. Ana tabloda ilk maçını Fransız rakip Marlys Bougrat ile yapan Eliz, maçı 6-4 ve 6-3 bir skorla 2-0 aldı. Ana tablodaki ikinci maçını turnuvanın iki numarası, bir başka Fransız rakip Sana Cakerevic ile yapan Eliz çok rahat bir şekilde maçı  6-2 ve 6-3 alarak çeyrek finale yükseldi. Aynı gün içerisinde bir saat ara ile çeyrek final maçına çıkan Eliz yine çok rahat bir şekilde Avusturyalı rakibi Mira Antonitsch’i 6-3 ve 6-2 skorla yenip hiç set vermeden ismini yarı finale yazdırdı.

 

Olumsuz hava şartlarından yarı final ve final iptal edildi

Kötü hava şartlarından dolayı kaybedilen günler ve Kaya Belek’te bu hafta başka bir turnuvanın başlamasından dolayı, Uluslararası Tenis Federasyonu yarı final ve final maçlarını iptal etti.

Eliz, turnuvanın sonunda kendisini çok iyi hissettiğini, formda olduğunu ve maçların iptal edilmesinden dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler