“Eleştirilerin yeri KTFF değil”

“Eleştirilerin yeri KTFF değil”

Birinci Lig ekiplerinden Yeniboğaziçi kulübünün Başkanı Mehmet Fahlioğulları, futbolun başlaması için KTFF’nin iyi niyet gösterdiğini aktararak, futbolcuların duygularını anladıklarını ancak, tepki gösterilmesi gerekenin KTFF olmaması gerektiğini belirtti

A+A-

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Yeniboğaziçi kulübünün Başkanı Mehmet Fahlioğulları, futbolun başlaması için KTFF’nin iyi niyet gösterdiğini aktararak, futbolcuların duygularını anladıklarını ancak, tepki gösterilmesi gerekenin KTFF olmaması gerektiğini belirtti.

Fahlioğulları açıklamasında, futbolun başlamasını istediklerini ancak bunun için temaslı takip sisteminin kalkması gerektiğini de söyleyerek, devletin ve Sağlık Bakanlığı’nın futbol camiasına kulak vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yeniboğaziçi kulübünden yapılan açıklama şöyle:

“Değerli spor camiası!

Dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan covid-19 salgını, tüm sektörleri olduğu gibi çok sevdiğimiz ve işimizden, ailemizden fedakârlıklar yaparak yürütmeye çalıştığımız futbolumuzun başlamasını da etkilemiştir.

Bugüne kadar futbolumuzun hem ayakta durması, hem de gelişimi için bir çok sorumluluk alan, kulüplerimiz ve futbolcularımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, futbolumuzun tüm paydaşlarını her dönemde kucaklayan ve yardımcı olan federasyonumuzun bu dönemde de en doğru kararları alacağından şüphemiz yoktur. Bizler, liglerin bir an önce başlaması yönünde taraf olmakla birlikte, devletimizi ve Sağlık Bakanlığımızı bunun en kısa zamanda mümkün olabilmesi için gerekli adımları ivedilikle atmaya davet ediyoruz. Bu bağlamda, şu anda uygulanan temaslı takip uygulaması futbolun başlaması konusundaki en büyük engeldir.

Ülkemizde başka bazı spor müsabakaları için uygulansa dahi, futbol liglerinin devamlılığının sağlanabilmesi adına, futbol bu uygulamadan muaf tutulmalıdır. Çünkü futboldaki takım ve maç sayısının fazlalığından dolayı diğer bazı takım branşlarında uygulanan 3 haftada bir maç oynanması durumu söz konusu olamaz. Temaslı takip uygulaması yerine, pozitif çıkan vaka ayrılıp, ilgili diğer kişilere 2 günde bir PCR testi yapılarak bulaşın kontrol altında tutulabileceği düşüncesindeyiz. Öte yandan, tüm futbol paydaşlarına da belirli aralıklarla PCR testleri yapılmalıdır. Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız ülkedeki nüfusun ciddi bir kesimini oluşturan futbol ailesinin haklı çağrılarına kulak vermelidir.

Hal böyle iken ve Federasyon başkanımızın Futbolun başlatılması için iyi niyeti ortadayken, sporcu kardeşlerimizin duygularını anlamakla birlikte, yapılan haksız eleştirilerin yerinin Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu olmadığını belirtir, Federasyonumuzun yanında olduğumuzu tüm spor kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Yeniboğaziçi Doğan Spor Kulübü yönetim kurulu adına

Başkan

Mehmet Fahlioğulları.”

Bu haber toplam 3305 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.