EFSANE ERİYOR

EFSANE ERİYOR

7 haftası tamamlanan Süper Lig’de Çetinkaya henüz puanla tanışamadı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI / Hüseyin KIRAL

K-Pet Süper Lig’in 7 haftası geride kalırken, ülkemizin köklü kulüplerinden biri olan Çetinkaya, 7 hafta boyunca henüz puanla tanışamadı. 7 maçta da mağlup olan Çetinkaya, son 10 sezonun yanında tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor.

 

Ligde puansız tek takım…

Çetinkaya, Süper Lig’de geride kalan ilk 7 haftada henüz puanla tanışmadı. Sarı kırmızılı ekip, bu süreçte sırasıyla Cihangir, Türk Ocağı, Mağusa Türk Gücü, Göçmenköy, Baf Ülkü Yurdu, Küçük Kaymaklı ve Merit Alsancak Yeşilova takımlarına mağlup oldu. Ligde çıktığı maçların hepsinde de rakiplerine boyun eğmek zorunda kalan Çetinkaya, şu ana kadar puanla tanışmazken, ligde puan alamayan tek takım olarak da dikkat çekiyor.

 

Son resmi galibiyet 192 gün önce…

Çetinkaya, geçen sezon oynadığı son 3 maçta da kazanmamış, son 3 hafta da 1 beraberlik, 2 de mağlubiyet almıştı. 20 Nisan 2019 Cumartesi günü ligin 27’nci haftasında Gençlik Gücü ile karşılan sarı kırmızılı ekip, o maçı 1-0 kazanmıştı. Çetinkaya o tarihten bugüne kadar geçen 192 günde hiçbir resmi maçta rakiplerini mağlup edemedi.

 

Son şampiyonluk 2012-13 sezonunda…

Çetinkaya, son yıllarda hem lig, hem de kupa olmak üzere, iki organizasyonda da başarı sağlayamıyor. Sarı kırmızılı ekip, ligde 2012-13 sezonunu 67 puanla şampiyon olarak tamamlamıştı. Efsane, o sezondan bu yana şampiyonluğa sadece 2015-16 sezonunda yaklaşsa da,  o sezon son maçta Yenicami ile oynadıkları mücadelede puan kaybederek şampiyonluğu Mağusa Türk Gücü’ne kaptırmıştı. Kupa kazanmaya da hasret kalan Efsane, son kupa finalini 2010-2011 sezonunda oynamıştı. O sezon, kupada Çetinkaya – Lefke finali oynanmış, karşılaşma esnasında çıkan olaylalar nedeniyle maç tatil edilmiş ve daha sonra alınan kararla Çetinkaya, hükmen galip sayılarak kupanın sahibi olmuştu. Tarihi boyunca 14 kez lig şampiyonluğu, 17 kez de kupa şampiyonluğu olan Çetinkaya, son 7 sezonda lig şampiyonluğunu, son 9 sezonda da kupa şampiyonluğunu unuttu.

 

GAÜ anlaşması kısa sürdü

2014-2015 sezonunun tamamlanmasıyla Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile 10 yılı kapsayacak bir şekilde işbirliği protokolü imzalayan ve Genel Kurul kararıyla ismini ‘GAÜ Çetinkaya’ olarak değiştiren efsane, bu birliktelikten de umduğunu bulamadı. Anlaşma gereği kulübe büyük yatırımlar yapan GAÜ, 3 sezonda başarı elde edilmeyince anlaşmayı bozdu. Hal böyle olunca da Çetinkaya’nın GAÜ macerası 2015-16, 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında sürmüş oldu.

 

Son 10 sezonun en kötüsü…

Çetinkaya son 10 sezonun en kötü sezonunu günümüzde yaşıyor. Süper Lig’de şu ana kadar geride kalan 7 maçta puan dahi alamayan sarı kırmızılı ekip, son 10 sezonun ilk 7 haftasında en az 2 puan toplamayı başarmıştı. Çetinkaya’nın son 10 sezondaki ilk 7 haftalık karnesi şu şekilde;

cet.jpg


“Toparlanmamak için sebep yok”

 16132.jpg

Yeni sezonun başlaması ile birlikte Süper Lig’de geçen yedi hafta sonunda elde ettiği başarısız sonuçlar neticesinde puan cetvelinde sıfır puanla son sırada bulunan Çetinkaya’da başkan Dr. Bülent Dizdarlı, “Yaptıklarımız ile yaşadıklarımız örtüşmediği için hayretler içindeyim” dedi. Oynanan yedi hafta sonunda henüz puanla tanışamadıklarının altını çizen başkan Dizdarlı   “Hayatın devam ettiği sürece umudunu yitirmediğini, takımdan da umudunu yitirmediğini, toparlanmamak için hiçbir sebebin olmadığını” söyledi.

 

Dizdarlı: “Tek bir kuruş borcumuz yok”

Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala kulübe başkan olan Dr. Bülent Dizdarlı bugüne kadar takım oyuncularının eski alacakları da dahil olmak üzere tüm borçların ödendiğini, hiçbir oyuncusuna tek bir kuruş borcu bulunmadığını, buna rağmen takımın ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını belirtti. Şaka ile karışık Dr. Bülent Dizdarlı “Herhalde futbolcularım ne kadar geriden gelerek aradaki puan farkını kapatıp ligde kalabilirizi deniyorlar” dedi. Başkan Dizdarlı, “Ancak futbolcularım şunu bilmeliler ki, bu güne kadar ben üzüldüm bundan sonra kötü sonuçlar almaya devam ettikleri sürece onlar üzülecek” dedi.  

 

“Derviş hocanın ayrılmasından yana değildik”

Geçtiğimiz sezonun ortasında takımın başına teknik direktör olarak görev yapan ve yeni sezonda da görev yapmaya devam eden Derviş Kolcu hocanın kötü sonuçlara rağmen takımdan ayrılmasından yana olmadığının altını çizen Çetinkaya Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, “Bu karar Derviş hocamın kararıdır, bizler de saygı duyduk ve el sıkışarak ayrıldık” dedi. Dizdarlı, “Şimdi yolumuza Mehmet Kemancıoğlu ile devam ediyoruz ve iyi çalışıyoruz. Umarım en erken zamanda üzerimizdeki şansızlıkları da atarak toparlanır ve Çetinkaya’yı layık olduğu yerlere çıkarırız” dedi. Yönetim ve teknik heyet olarak kötü gidişe dur demek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Bülent Dizdarlı, “Şu andan itibaren kulübü ve daha iyi yönetecek biri varsa hemen devretmeye hazırım” dedi.  

 

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.