“Düzgün yapılanarak sıranın  bize gelmesini bekleyeceğiz”

“Düzgün yapılanarak sıranın bize gelmesini bekleyeceğiz”

Küçük Kaymaklı’da geçtiğimiz ay yeniden başkanlık görevine seçilen Akay Aşina, geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini, kulübün tesisleşme adımları ve yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Haldun OKTAY

Küçük Kaymaklı’da geçtiğimiz ay yeniden başkanlık görevine seçilen Akay Aşina, geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini, kulübün tesisleşme adımları ve yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Liglerin durumunun ortada olduğunu belirten Aşina, “Bütçenin bu kadar şişirildiği ve hiçbir katkının olmadığı bir dönemde şu an şampiyonluktan bahsetmek biraz abes olur. Biz düzgün yapılanırsak sıranın bizlere gelmesini bekleyeceğiz” dedi.

Aşina: "Lisanslı 7 futbolcu ile aldık, bugün A takım seviyesinde 40 oyuncu var"

Göreve 2019 yılı Ocak ayında geldiklerinde ilk iki senede yapılanmanın sadece futbolcu olarak değil tesisleşme olarak da hedeflendiğini belirten Akay Aşina, “İlk iki sene yapılanma yalnızca futbolcu olarak değil, tesisleşme adına radikal adımlar atılması yönündeydi. Bu kapsamda A takımda oynayabilecek lisanslı 7 futbolcu ile alınan kulüp bugün 40 adet A takım seviyesinde oynayabilecek kapasitede futbolcu ordusuna sahip oldu” dedi.

“Ekonomik krizde sportif ve tesisleşme adına inanılmaz işler başarıldı"

Altyapı koordinatörlüğüne Cemre Yıldızev sonrasında Salih Sakallı ile anlaşarak Küçük Kaymaklı’ya yakışır akademilerini en üst düzeye çıkarma hedeflerinde olduklarını belirten Aşina, “Bu bağlamda akademimize altyapı olarak daha fazla imkan sunmak için sentetik sahamızın ışıklandırılmasını, 200 kişilik stadımızın yapılması, stadımızın alt kısmında altyapı ve U20 takımlarımızın tam donanımlı sporcu odaları ve soyunma odaları olarak yapılmıştır. Kafe ve kafemizin üst kısmında başkan ve yönetim odası olarak kulübümüze kazandırılmıştır. Bu ekonomik kriz içerisinde hem sportif başarı, hem de tesisleşme adına inanılmaz işler başarılmıştır” açıklamasını yaptı. Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nın gece resmi maç oynanamayacak durumda olmasına karşın antrenmanları rahatça yapabilecek ışıklandırmanın da yapıldığını söyleyen Aşina, “Bu ışıklandırma ve diğer altyapı için yapılan tüm masraflar tamamen kulüp ve sponsor şirketler tarafından yapılmıştır. Maalesef devletimizden hiçbir katkı alınamamıştır” dedi.

Serkan Önet ve teknik ekibe güven

2021-22 futbol sezonunda hedefin kupada final ve ligde ilk be olduğunu ancak takımın kupa yarı finalinde hakem hatalarından dolayı elenerek finale yükselemediğini ileri süren Aşina, sonrasında da ligi orta sıralarda tamamladıklarını aktardı. Aşina, 2022-23 sezonu için Serkan Önet ile anlaştıklarını, amaçların takımımıza bu kadar imkan sunulmuşken bu imkanlar doğrultusunda, teknik heyetin daha profesyonel düşünüp antrenman ve toplantı sayılarını artırıp daha çok çalışması olduğunu söyledi. “Gelinen son noktada görünen o ki futbolumuzda yarı profesyonellik, bazı futbolcular için de tam profesyonellik bulunmaktadır” diyen Aşina, “Bu sebepten dolayı belki de adada tesis yönünden en çok imkana sahip Ruso Stadı’nda gerekirse sabah – akşam antrenman yapılabilmektedir” dedi. “Serkan hocanın ve de ekibinin genç oluşu, futboldan daha yeni kopmuş olmaları, heyecanlarının devam etmesi ve genç bir kadrodan oluşan takımın çok büyük faydaları olacağı düşüncesindeyim” diyen Başkan Aşina, “Buna artı olarak kardeşi Serhan Önet’in hem yardımcı antrenör olacak olması, hem de futbol oynayacak olması, hocamız için çok büyük bir avantaj ve faydalı olacağı yönündedir” açıklamasını yaptı.

“Liglerimizin maalesef durumu ortada. Bütçenin bu kadar şişirildiği ve hiçbir katkının olmadığı bir dönemde şu an şampiyonluktan bahsetmek biraz abes olur” diyen Aşina, “Biz düzgün yapılanırsak sıranın bizlere gelmesini bekleyeceğiz” dedi.

“Camiadan isteğimiz, bizi yalnız bırakmasınlar”

Serkan Önet ve transfer komitesinin görüşleri doğrultusunda transferleri yaptıklarını belirten Başkan Aşina, “Bazı futbolcular ve kulüplerle görüşme halindeyiz. Yönetim olarak görüşümüz pek de transferden yana olmamakla beraber bariz eksiklerimizi tamamlamaktır. Daha çok kendi altyapımızdan çıkardığımız oyuncuları oynatma arzusundayız” açıklamasını yaptı.

“Geçmiş yönetimlere ve başkanlara buradan teşekkür etmek istiyorum” diyen Aşina, “1985 senesinden beri kulübün içerisinde olan biri olarak, futbolcu olarak başladığım serüvende yöneticilik ve son olarak başkan olarak hizmet vermekteyim. Çok zor bir görev üstlendiğimizin farkındayız. Bu bağlamda tüm camiamızdan istediğimiz, bizi maçlarda yalnız bırakmadan ellerinden gelen desteği vermeleridir” ifadelerini kullandı.

“Kulübe ait dükkanları kendi malları gibi görüp çerez parasına tutan kişileri kınıyorum”

Kulüp olarak kira geliri en yüksek kulüp olabilecekken daha önce kiraya verilen dükkanlarla ilgili yapılan sözleşmelerin uzun ve düşük olmasının sıkıntılarını yaşadıklarını aktaran Başkan Aşina, “Kulüp olarak en büyük sıkıntımız; kira geliri en yüksek kulüp olabilecekken maalesef kiralara verilen dükkanlarımızın kira sözleşmelerinin uzun olması ve kira ödemelerinin çok düşük olması, kulübümüzü çok zor duruma düşürmektedir” dedi. “Buna bir örnek vermem gerekirse; Şu an 50 bin TL olan sabit gelirin minimum 150 bin TL olması gerekmektedir. Sorunlarımızı mahkeme yoluyla halletmeye çalışıyoruz fakat maalesef yargı sistemimiz çok yavaş, ağır işlemektedir. Kulübe ait dükkanları kendi malları gibi görüp çerez parasına tutan bu kişileri de kınıyorum. Küçük Kaymaklı’nın toplamda 400 kişi olan sporcu sayısının haklarını yemektedirler. Tabiri caizse kulüp mallarına çökmüş durumdadırlar” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.