Dünya Kupası biletleri el yakıyor

Dünya Kupası biletleri el yakıyor

Pazar günü Katar’ın ev sahipliğinde başlayacak olan Dünya Kupası’nda özellikle açılış ve final maçlarının yüksek bilet fiyatları dikkat çekiyor

A+A-

FIFA 2022 Dünya Kupası için geri sayım başladı. İlk kez Ortadoğu'da düzenlenecek organizasyon tarihin en pahalı Dünya Kupası olacak.

Turnuva için Katar'da yatırımlar 2010 yılında başladı. Yatırımların toplam bedeli 200 milyar dolara ulaştı.

Paranın büyük kısmı altyapı yatırımlarına gitti. Metro ağı, havalimanı çalışmaları, önde gelen projeler arasında. Maçlar için ise 8 yeni stat inşa edildi. Sadece statlara 10 milyar dolar harcandı. Statlardan birini de bir Türk şirketi yaptı.

 

Bilet fiyatları

Turnuvanın maliyeti bilet fiyatlarına yansımış görünüyor. Şu ana kadar en pahalı biletler Katar'daki Dünya Kupası'nda satılacak. Hürriyet gazetesinin haberine göre, Fiyatlar 2018'de Rusya'da düzenlenen turnuvadakinden yarı yarıya daha pahalı.

Açılış maçı 340 Euro, grup maçları 65 Euro. Final maçı için en ucuz bilet ise 583 Euro. Yani bir Türk seyirci final maçı için 11 bin lira ödeyecek.

Etkinliğe 1 milyon 200 bin ziyaretçi bekleniyor. Bu ülke nüfusunun yaklaşık yarısı kadar.

Katar ise etkinlikten 17 milyar dolar gelir elde edecek. Daha önce gelir beklentisi 20 milyar dolardı. Yapılacak yatırımların daha sonra ülke içerisinde değerlendirilmesinin yolları aranıyor.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.