Dum Dum’dan rekor savunma

Dum Dum’dan rekor savunma

Süper Lig’e terfi eden Yonpaş Dumlupınar 29 haftası geride kalan ligde kalesinde 11 gol görerek bu alanda önemli bir başarıya imza attı.

A+A-

Son olarak 2016 – 2017 futbol sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Yonpaş Dumlupınar, üç sezonluk aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükselmenin sevincini yaşıyor. Ligin 29’uncu haftasında konuk ettiği Bostancı Bağcıl karşısında 2-0 galip gelen sarı kırmızılı ekip, ligin tamamlanmasına bir maç kala Süper Lig’e direkt yükselmeyi garantiledi. Dumlupınar’ın bu sezon dikkat çeken bir diğer özelliği ise savunması oldu. Sarı kırmızılı ekip bu sezon oynadığı 29 maçta kalesinde sadece 11 gol görerek bu alanda kırılması zor bir rekora imza attı.

 

20 maçta kale gole kapandı

Dumlupınar’ın başarısının yanında bu sezon dikkat çeken bir diğer özelliği ise savunması oldu. Sezon başında fikstür çekimine katılan ancak ligde yer almadığı için rakiplerinin 3-0 hükmen galip sayıldığı Doğancı ile oynadığı iki maçı çıkarıldığında Dumlupınar şu ana kadar 27 maçta kalende 11 gol gördü. Maç başına 0,4’lük kalesinde gol görme oranı yakalayan Dumlupınar, sahada mücadele ederek oynadığı 27 maçın 20’sinde kalesini gole kapatarak önemli bir savunma örneği gösterdi.

 

Daha önce Gönyeli çok iyi bir savunma sergilemişti

Ülke futbolunun A takım seviyelerine bakıldığında son yıllarda bu denli bir savunma performansını Gönyeli, 2008 – 2009 sezonunda ülke futbolunun en üst liginde göstermişti. O dönemde 1. Lig adı altında oynanan en üst ligde 26 haftalık lig maratonunda Gönyeli kalesinde 13 gol görmüştü. Dumlupınar’ın Doğancı ile oynadığı maçlar çıkarıldığında oynadığı 27 maçlık dönem içerisinde kalesinde 11 gol görmesi, sarı kırmızıların bir sezonda en az gol gören takım olarak nitelendirilmesini sağlıyor.

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.