“Doğru olmadığı kanaatindeyiz”

“Doğru olmadığı kanaatindeyiz”

Değirmenlik ile ilgili iddialar devam ediyor.

A+A-

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Değirmenlik Spor Kulübü’nü 2016-2018 dönemine ait mali raporların şeffaf olmayışı nedeni ile Lefkoşa Kaymakamlığı’na yazılı dilekçe vererek şikayetçi olan isimlerden Hüseyin Koç, konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Yenidüzen Gazetesi’nde 7 Kasım’da yayınlanan “Değirmenlik’te neler oluyor?” başlıklı haber içerisinde kendilerine yönelik iddialara yanıt vererek “Biz Kulübün geleceğini düşünen şikayetçiler olarak Mali Raporu aklanmaya, Genel Kurulunu yapamayan ve 8 yıldır hiçbir raporunu tescil ettirmeyen bir yönetime süre verilmesinin Dernekler yasası gereği doğru olmadığı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı. Açıklama şu şekilde:

 

Açıklama

“7.11.2018 tarihinde Yenidüzen Gazetesinde çıkan “Değirmenlikte Neler Oluyor” başlıklı haberde; Değirmenlik Spor Kulübünün Mali Genel Kurulunu yapmadığı, Mali Raporların Gerçekleri yansıtmadığı, Gerekli Defter ve Kayıtların tutulmadığı gerekçesiyle Kulüp aleyhinde Lefkoşa Kaymakamlığına şikayet yapıldığı belirtilmiştir.

Ayni haberin devamında; Gazete haberine göre Lefkoşa Kaymakamlığı ile yapılan görüşmede Değirmenlik Spor Kulübünün iki defa uyarılmasına rağmen 23/2016 sayılı dernekler yasasına göre gerekenleri yapmadığı, yönetimin gerekenleri yapması için 31 Aralık 2018 tarihine kadar süresi olduğu, yapılmadığı taktirde kulübün faaliyetlerinin durdurulacağını öğrenilmiştir.

Yine ayni haberin devamında DSK Başkanı ile yapılan görüşmede 8 yıldır kulübün başkanlığını yürüttüğünü, kulübü iki yıl süper ligde oynattığını, kendi cebinden kulübe para verdiğini, tüm belgelerin elinde olduğunu ve kaymakamlığa vermeye hazır olduğunu, kendisini şikayet edenlerin kulübü kötü emellerine ulaşmak için istediklerini, bu nedenle kulübü bırakmayacağını beyan etmiştir.

Biz 6 Eylül 2018 tarihinde DSK ile ilgili Lefkoşa Kaymakamlığına bir şikayet yaptık. Bu şikayetin konusu 2016 – 2018 dönemine ait Mali Raporların Şeffaf olmayışı, konu döneme ait Gelir Gider tablosunun aydınlatıcı olmamakla birlikte belgeye dayandırılmaması, 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan Mali Genel Kurulun salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine ertelenmesine karşın ne 2017, nede 2018 yılına ait Mali Genel Kurulun bu güne kadar yapılmaması ve Mali raporların aklanmamasıdır.

Bu konuda Kaymakamlığa gerekli şikayet yapılmış olup, Kaymakamlığın konu ile ilgili basına verdiği bilgide Kulüp yönetiminin halen önünde zamanı olduğunu 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre verildiğini belirtmiştir. Ancak biz Kulübün geleceğini düşünen şikayetçiler olarak Mali Raporu aklanmaya, Genel Kurulunu yapamayan ve 8 yıldır hiçbir raporunu tescil ettirmeyen bir yönetime süre verilmesinin Dernekler yasası gereği doğru olmadığı kanaatindeyiz.

Halen DSK’nın başında bulunan Sn Emirali ÖZTÜCCAR “ Kendisini şikayet eden kişilerin kulübü kötü emelleri için kullanacaklarını, bu yüzden kulüp başkanlığını bırakmayacağını” beyan etmiştir. Biz DSK’ne bu güne kadar zarar verecek ne bir basın açıklaması ne de birini rencide edici bir yayın yapmamış olmamamıza karşın bu yapılan açıklama talihsiz bir açıklama olmuştur. DSK’nün düşürüldüğü durum ortadayken böyle bir açıklama yapmak hiç kimseye bir fayda sağlamamakla birlikte hiçbir yanlışı haklı göstermemektedir.

Biz bu kulübü ne koltuk sevdası nede bir rant etmek amacıyla şikayet etmedik. Bizim tek amacımız Değirmenlik belde gençliğine sahip çıkmak, bu gençliği spora yönlendirmek ve gençliği kötü alışkanlıklardan korumaktır. Ayrıca Kulüp çatısı altında faaliyetleri artırarak gençliğin Kulübe katılımını sağlamaktır. Biz Kulübün geniş katılımlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşması için bir mücadeleye girdik. Böyle bir oluşum olması halinde yönetime dahi girmeyerek dışarıdan her türlü desteği vermeye de hazırız. Bu açıklama ile ilgili bir özür gelmemesi halinde her türlü Hukuksal mücadeleyi vermeye başlayacağız.

Bu sürecin Kulübe daha fazla zarar vermemesi için bir an önce 23/2016 sayılı Dernekler Yasasına göre tüm organların ve zorunlulukların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu mevcut yapı ile bu şartların yerine getirilmesi mümkün görünmemektedir.  Mali Genel Kurulun yapılarak, yasal olarak başkanlığı düşmüş olan mevcut başkanın bir an önce yeni yönetimin önünü açması gerekmektedir. Aksi halde Kulübün düşmesi muhtemel durumlardan sorumluluk mevcut oluşumun olacaktır.”

 

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.