Doğan yeni evinde

Doğan yeni evinde

Doğan Türk Birliği, Süper Lig’in ikinci yarısı hazırlıklarına yeni tesisinde başladı

A+A-

Doğan Türk Birliği bir süredir çalışmaların devam ettiği antrenman ve sosyal tesis projesinde tarihi bir gün yaşadı. Girne’de Rauf Denktaş Poligonu yanında yapımı devam eden ve antrenman sahaları tamamlanan tesiste A takım Süper Lig’in ikinci yarısı için hazırlıkların ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Diğer bölümlerinin inşaatı devam ederken, hedefin Mart sonunda tesisi tam anlamıyla hizmete sunmak olduğu belirtildi.

dtb-3.jpg

Tesiste gerçekleşen ilk antrenmanda konuşan Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, 19 Mart 2019 tarihinde Maliye Bakanlığı tarafından kendilerine verilen yer için beş yıllık bir süre aldıklarını, dördüncü senede birçok şeyi yoluna koymanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. “Hayırlısıyla öncelikle Doğan Türk Birliği gençliğine, sonrasında da ülke futboluna kazandırdığımız bir tesis olarak bakıyoruz” diyen Piskobulu, “Burası sadece sosyal veya antrenmandan oluşacak tesis değil. Tesisin diğer kısmının yüzde yetmişi bitmiş gibi duruyor. Bundan sonra işin kalan tarafı, iç tarafı da bitirip Mart sonuna bu tesisi tam anlamıyla açabilmektir. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

dtb-4.jpg

Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Turan Altay yaptığı konuşmada, “Uzun süredir Kıbrıs kulüplerine nasip olan böyle bir tesis görmedik” dedi. “Girne bölgesinin kanayan yarasıydı antrenman sahası konusu. Camiamız bu işe ön ayak oldu” diyen Altay, “Çok kapsamlı bir tesis yapılıyor. Şu anda antrenman sahamız bitti ama tesislerin yapımı devam ediyor. Ülke gençliği için çok güzel bir tesis. Hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamasını yaptı.

dtb-2.jpg

Süper Lig’in ikinci yarısı için de hedefleri aktaran Turan Altay, ilk yarıda ligde istediklerini elde edemediklerini söylerken, “İkinci yarı daha farklı, bambaşka bir Doğan Türk Birliği yaratma hedefindeyiz. Bir kupa hedefimiz var. İnşallah onu da final oynayarak camiaya kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

Doğan Türk Birliği kaptanı Ahmet Sönmez yaptığı açıklamada “İnanılmaz bir tesis” nitelemesini yaptı. “Başından sonuna ben de bu işin içerisindeydim. Ne kadar zor şartlarda yapıldığını, ne kadar büyük maliyet harcandığını gördüm” sözlerini kullanan Sönmez, “Herkese böyle bir tesis nasip etsin. Çok farklı bir hava katacak. Bizden sonraki nesil çok şanslıdır. Bir kulüp için Kıbrıs şartlarında böyle bir tesisi yapmak kolay değil. Profesyonel bir tesis oluyor. Bana göre Doğan Türk Birliği mükemmel bir şey başardı” açıklamasını yaptı.

dtb-5.jpg

Ahmet Sönmez devam eden sezonla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Şampiyonluktan uzaklaştık ama kupada elimizden geleni yapacağız” dedi. Sönmez, “Tesisle birlikte daha iyi çalışacağımız kesin. Antrenmanlar futbolda bana göre çok önemlidir. İnşallah kupayı kazanırsak buranın bir hediyesi olur” ifadelerini kullandı.

Doğan Türk Birliği ikinci yarı hazırlıkları kapsamında Perşembe günü Yenicami ile bir hazırlık maçı oynayacak. Sarı lacivertli ekip ayrıca 11-14 Ocak tarihlerinde ise Acapulco Hotel’de devre arası kampını gerçekleştirecek.

Bu haber toplam 684 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.