Doğan Türk Birliği yeni tesis için ilk kepçeyi vurdu

Doğan Türk Birliği yeni tesis için ilk kepçeyi vurdu

Doğan Türk Birliği'nin Mete Adanır Stadı yanındaki tesis projesinin temel atma töreni yapıldı.

A+A-

SPORYENİ 

Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği, yeni kulüp binasının ilk adımını attı.

Sarı lacivertli ekip, şu sıralar Mete Adanır Stadı'nın yanında yapılacak olan kulüp binasının temel atma törenini gerçekleştirdi.

Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'nün yanı sıra, eski spor bakanlardan Kemal Dürüst ve İnşaat Komitesi Başkanı Olgun Aydoğan da konuşma yaptı.  

 

Piskobulu: "Bugünlere kolay gelmedik"

Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu yaptığı açılış konuşmasında, bugünlere kolay gelinmediğine vurgu yaparak, projenin hayata geçecek olmasında katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Piskobulu, birinci kısmın tamamlanması için gerekli maddi imkanların olduğunu da belirtti.

 

Dürüst: "Arsanın herhangi bir bireye gitmesi yerine ülke gençliğine katkıda bulunacak anlayışa verilmesine ön ayak olduk"

Eski Spor Bakanı Kemal Dürüst, kendisinin bakanlığı döneminde Doğan Türk Birliği kulübü yöneticilerinin kapısını çaldığını anlatarak, kendilerinin de arsanın her hangi bireye gitmesi yerine ülke gençliğe katkıda bulunacak bir anlayışa verilmesine ön ayak olduklarını söyledi. 

Daha sonra söz alan İnşaat Komitesi Başkanı Olgun Aydoğan, gerçekleştirilecek proje hakkında detayları paylaştı. 

 

Güngördü: "Çok önemli bir proje hayata geçiyor"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne'de arazi konusunun gözden kaçmaması gerektiğini vurgulayarak Kemal Dürüst'e teşekkürlerini sundu. Kendisinin geçmişte Doğan Türk Birliği'nin yöneticiliğini yaptığını aktaran Nidai Güngördü, her zaman bir tesisleşmeden bahsedildiğini ve bugün bu konuda önemli bir adım atıldığını belirtti.

Güngördü; "Doğan Türk Birliği'nin yıllardır Faaliyet Raporu'nda gündemde olan bir proje hayata geçiyor, biz de Girne Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız, bunu da buradan belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte alan içerisine geçilerek ilk kepçe vuruldu. İlk kepçeyi toprağa Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu vurdu. 

1-065.jpg

dtb-temel-atma-001.jpg

dtb-temel-atma.jpg

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ: BURHAN GÜRKAN

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.