Doğan rüzgarı tersine döndürmek istiyor

Doğan rüzgarı tersine döndürmek istiyor

AKSA Süper Lig’de sezon başı favoriler arasında gösterilen ancak yaşadığı şanssızlıkların yanı sıra istediği skorları alamayan Doğan Türk Birliği, dokuz haftada beklentilerin uzağında kaldı.

A+A-

Geçirilen iyi hazırlık dönemi ve oynanan futbol sezon için ümit verse de sezon içerisindeki sıkıntılar, o form düzeyini olumsuz etkiledi. Bunlara rağmen Teknik Direktör Sedat Devecioğlu’nun takıma güveni tam. “Herkes sorumluluğunun farkında” diyen Devecioğlu, “Özlenen futbolu, istenilen skorları ilerleyen zamanlarda alacağız” ifadelerini kullandı.

 

Sakatlıklar ve yabancılardan verim alınamaması

Doğan Türk Birliği’nin kadrosuna kattığı yabancı oyuncu Dever Orgill hazır olmadan son gün takıma dahil olması, görev aldığı maçlarda erken sürelerde kırmızı kart görerek 3 maç ceza alması, kalan maçlarda da fizik olarak hazır olmaması nedeniyle istenilen verimi sağlayamadı. Bir diğer yabancı oyuncu Dodoo iyi bir hazırlık geçirmesine rağmen ligin başlamasına kısa süre yaşadığı sakatlık ve ayak tabanındaki yırtıktan dolayı haftalardır süre almakta zorlandı.

Lige iyi bir giriş yapan Doğukan Demirman’ın Mağusa Türk Gücü maçında yaşadığı sakatlık ve çapraz bağlarının kopması sonrası sezonu kapatması bir diğer olumsuzluk oldu. Salih Güvensoy’un iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine rağmen ligin başlamasına kısa süre kala dizindeki ağrıların nüksetmesi ve 30 dakikanın altında süre alması takım adına bir diğer şansızlık oldu.

 

Devecioğlu: Bu süreci hep birlikte atlatacağız

Topladığı 15 puanla 9 haftası geride kalan ligde Doğan Türk Birliği, 6’ncı sırada bulunuyor. Son üç maçta galip gelemeyen sarı lacivertli ekipte Teknik Direktör Sedat Devecioğlu, tüm yaşananlara rağmen ilerisi için umutlu.

“Şanssız kaybettiğimiz puanlar, skora yansıyan hakem hataları, eksikler, hazırlık dönemindeki formumuzun uzağında kalmamıza neden oldu” diyen Devecioğlu, “Bu süreci hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

“Herkes sorumluluğunun farkında”

Gelinen noktada teknik ekibe ve oyunculara çok iş düştüğünün altını çizen Devecioğlu, “Herkes sorumluluğunun farkında. Özlenen futbolu ve istenilen skorları ilerleyen zamanlarda alacağız. Ligde henüz hiçbir şey henüz bitmedi. Hem ligde, hem kupada sezon sonuna kadar elimizden gelenin fazlasını yapacağız” açıklamasını yaptı.

 

“Oynadıkları futbola ve güçlerine saygı duyuyoruz”

AKSA Süper Lig’in 10’uncu haftasında zirve mücadelesi veren ve eski takımı olan Yonpaş Dumlupınar ile oynayacakları karşılaşmayı da değerlendiren Sedat Devecioğlu, “Dumlupınar yaklaşık 3-4 yıldır altyapıdan gelen oyuncuların sayesinde birlikte oynayan ve birbirini çok iyi tanıyan oyuncu topluluğu. Şu an havaları yerinde ve zirvenin önemli takımlarından. Oynadıkları futbola ve güçlerine saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.