Doğan kabuk değiştiriyor

Doğan kabuk değiştiriyor

İkinci yarıya hazırlanan Doğan Türk Birliği, ikisi yabancı toplamda 9 oyuncu ile yolları ayırdı.

A+A-

AKSA Süper Lig’in ilk devresini 27 puan ve averajla dördüncü sırada tamamlayan Doğan Türk Birliği, ikinci yarı öncesi radikal kararlar aldı. Sezona başlanan kadrodan 7 oyuncu ve 2 yabancı ile yollar ayrılırken, Rifat Hacıarifoğlu takviyesi dışında altyapıdan yetişen toplam 17 oyuncu ile ikinci yarı hazırlıkları sürdürülüyor.

7 isimle yollar ayrıldı

Doğan Türk Birliği’nde ilk devrede yaşanan sakatlıklar ve kart cezaları gibi unsurlarla istenilen performans yakalamazken, ikinci devre öncesinde kadroda bulunan 7 isim ile yollar ayrıldı. Kaleci Cenk Yılmaz Miracle Karşıyaka’ya, savunmacı Yusuf Kondoz ise Mağusa Türk Gücü’ne bonservisli olarak verildi. Salih Can Gül, Ozanköy’e kiralanırken, Mustafa Kemal Atlar ve sezon başı kadroya dahil edilen Hascan Kırmaz da Çetinkaya’ya kiralandı. Arseven Dağer’i Küçük Kaymaklı’ya kirayan Doğan Türk Birliği’nde sakatlığı sebebi ile uzun süre forma giyemeyen ve ameliyat olacak olan Salih Güvensoy ile de yolların ayrılması bekleniyor.

Yabancılar gönderildi

Doğan Türk Birliği’nde ilk devrede verim alınamayan yabancılar Dever Orgill ve Joseph Dodoo da takımdan gönderilen diğer isimler oldular. İlk yarıda Orgill 3 gol kaydederken, iki maçta gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle takımını yalnız bırakmıştı. Joseph Dodoo da yaşadığı sakatlık ve düşük formu nedeniyle istenilen seviyeye ulaşamayarak tek gol kaydedebilmişti. Her iki oyuncu ile yollarını ayıran Girne ekibi, yeni yabancıları denemeye aldı.

Devecioğlu ile Hacıarifoğlu yeniden buluştu

Doğan Türk Birliği’nin ara transferde şu ana kadar kadrosuna kattığı tek isim Küçük Kaymaklı’dan bonservisi alınan Rifat Hacıarioğlu oldu. Teknik Direktör Sedat Devecioğlu ile Rifat Hacıarifoğlu daha önce Serdarlı ve Yenicami’de çalışmışlardı. Sarı lacivertlilerin ara transfer döneminde kulüp yapısına uyan oyuncu olması halinde transfer yapabileceği öğrenildi.

Altyapıdan 17 oyuncu ile çalışmalar sürüyor

Doğan Türk Birliği’nde devre arasında yaşanan bu değişim beraberinde altyapıdan oyuncuların A takıma yükselmesini de getirdi. Hazırlık döneminde 8 oyuncuyu A2 takımdan A takıma alan Doğan’da hali hazırda altyapıdan yetişerek A takımın tecrübeli isimleri de bulunuyor. Böylece ikinci yarı hazırlıkları toplamda 17 altyapıdan yetişmiş isimle devam ediyor.

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.