Disiplin Kurulu kararları

Disiplin Kurulu kararları

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 16-17-19-20 Nisan 2022 tarihlerinde oynanan maçlarla ilgili toplandı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 16-17-19-20 Nisan 2022 tarihlerinde oynanan maçlarla ilgili toplandı. AKSA Süper Lig, AKSA 1.Lig, AKSA A2 Süper Lig, AKSA A2 1.Lig ve Nicosia Group Kıbrıs Kupası müsabakaları ile ilgili disiplin cezalarını görüşen kurul, Av. Gizem Bahri Soydan başkanlığında bir araya geldi.

 

KTFF Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle;

KIRMIZI KART VE DİSİPLİN CEZALARI

Serdar Efe Yüce (Yonpaş Dumlupınar TSK)
1 Maç

Yakup Aslantürk (Merit Alsancak Yeşilova SK)
1 Maç

Adnan Baran Gökman (Küçük Kaymaklı TSK)
2 Maç

Ozan Açar (Merit Alsancak Yeşilova SK)
1 Maç

Çağdaş Birsan (Çanakkale TSK)
1 Maç

Muzaffer Umut Cabbar (Maraş GSK)
3 Maç

Furkan Doğan (Karşıyaka ASK)
1 Maç

Muhammed Uğur Bitik (Yalova SK)
3 Maç

 

 

TEKNİK DİREKTÖR, ANTRENÖR, YÖNETİCİ VE KULÜP PERSONELİ

Serkan Önet (Gönyeli SK)
1 Maç

 

4 SARI KART NEDENİYLE 1 MAÇ CEZALI OYUNCULAR

Aziz Topel Duyuran (Mormenekşe GBSK)

Mahmut Çakır (Bostancı Bağcıl SK)

Mehmet Kaygısız (Küçük Kaymaklı TSK)

İbrahim Köse (Çetinkaya TSK)

Ayberk Payas (SFC Dörtyol SK)

Mikail Sivri (Küçük Kaymaklı TSK)

Okan Kibar (Esentepe KKSK)

İskender Yeniçeri (SFC Dörtyol SK)

Mustafa Menekşeli (Mormenekşe GBSK)

Yekta Polat (Çanakkale TSK)

Çağdaş Çarık (Küçük Kaymaklı TSK)

İsmail Karmaner (Göçmenköy İYSK)

Amaç Ozanlar (Mormenekşe GSBK)

Koray Hasan Özteknik (Yenicami AK)

Mehmet Bahattin Zaim (Binatlı YSK)

Aytan İmamzade Özsusuzlu (Baf Ülkü Yurdu)

Anıl Uçmaz (Gönyeli SK)

Barış Arapbayram (İncirli SK)

Hicabi Demir (İncirli SK)

Elvin Şirinov (Bostancı Bağcıl SK)

 

 

KTFF DİSİPLİN KURULU KARARLARI

1) SFC 1461 İskele Trabzonspor antrenörü Zafer Kuş’un, sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımları nedeni ile 21/2021-2022 sevk numarası ile kurulumuza sevk edilmiştir. Konu sevke istinaden tarafımıza Zafer Kuş’a ait 18 Nisan 2022 tarihli Sosyal Medya paylaşımlarında, sportmenliğe aykırı ve futbolun değerini düşüren, taraftar eylemlerine sebebiyet vererek mahiyette ve federasyon yöneticilerini rencide edecek ve husumet duyulabilecek açıklamalarda bulunduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bu nedenle SFC 1461 İskele Trabzonspor Antrenörü Zafer Kuş’a, DT 37 (1)’in ihlalinden dolayı 37 (1) (a) uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

2) 16/04/2022 tarihinde, Dörtyol Adem Nural Stadı’nda oynanan SFC Dörtyol SK – Yalova SK AKSA 1. Lig müsabakasında 25 kadar SFC Dörtyol SK taraftarlarının hakemlere yönelik tepki gösterdikleri ve ağır hakaret ve küfürlerde bulundukları hakem ve gözlemci raporlarında belirtilmiş olup, ilgili kulüp 21/2021-2022 sevk numarası ile Kurulumuza sevk edilmiştir.

Konu ile ilgili düzenlenmiş olan raporları incelendikten sonra, SFC Dörtyol S.K. taraftarlarının DT 52 (1) (B)  maddesini ihlal ettiklerini tespit etmiş bulunmaktayız. Sonuç olarak, SFC Dörtyol SK’ye, DT 52 (1) (B)’nin ihlalinden dolayı, 52 (2) ve 52 (10) uyarınca 1000.-TL para cezası verilmesine; Keza, ayni maçta SFC Dörtyol S.K. Başkanı Erhan Öztürk’ün, kişilik haklarına saldırı, hakaret ve küfür içerikli söylemlerde bulunduğu raporlardan tespit edildiği cihetle, DT 41 (1)’in ihlalinden dolayı, 41 (1) (B) uyarınca 30 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

3) 17/04/2022 tarihinde Değirmenlik Sadık Cemil Stadında oynanan Miracle Değirmenlik S.K. karşılaşması ile ilgili olarak, 111059 lisans numarası ile karşılaşmada oynayan Ertuğrul Göktaş isimli Miracle Değirmenlik futbolcusu Yerli Yabancı Statüsü (YYS) kapsamında olmadığı yönünde itirazda bulunulmuş, 22/2021-2022 sevk no ile kurulumuza değerlendirilmek üzere sevk edilmiştir Kurulumuza yapılan sevk esnasında Mormenekşe GBSK yöneticisi ve avukatları ilgili futbolcuya ait giriş çıkış kayıtları olduğunu söyledikleri ve/veya iddia ettikleri resmi dokümanları tarafımıza ibraz etmişler ve konu futbolcunun 11/09/2016 da çıkış yaparak adaya bir daha giriş yapmadığı iddiasıyla konu futbolcunun YYS statüsünü kazanma ihtimali olmadığını iddia etmişlerdir. Olayın gelişimine bakıldığında meselenin cezayı boyutu olduğu hususunda bulguda bulunuruz. Bu meyanda olayın tahkikatını tamamlamadan bu itirazın değerlendirilmesinin mümkün olmadığı hususunda değerlendirmede bulunuruz. İlk şikâyetin KTFF bünyesinde yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda mesele ile ilgili gerekli cezai işlemlerin başlatılması hususunda KTFF Soruşturma temsilcisine iade edilmiştir. Olayın nihayeti, cezai boyutu dikkate alındıktan sonra DT md 77 uyarınca 111059 lisans numaralı Ertuğrul Göktaş’ın DT MD 77 (a) ve DT md 78 1 (b)  uyarınca herhangi bir müsabakaya katılmaktan men edilmesine bu mesele ile ilgili olarak polis soruşturmasının tamamlanmasına diğer mezkûr futbolcunun hiçbir şekilde, hiçbir müsabakaya katılamamasına oybirliği ile karar verilir. İtiraz ile ilgili olarak ise Miracle Değirmenlik S.K.’nin olayla ilgili bağlantısının ortaya çıkmasından sonra karar verilip olay değerlendirilecektir.

Bu haber toplam 872 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.