Devrenin lideri kim olacak?

Devrenin lideri kim olacak?

Süper Lig’de ilk yarının son maçları cumartesi ve Pazar günleri oynanacak

A+A-

Aksa Süper Lig’de ilk yarı, cumartesi ve Pazar günleri oynanacak 15. hafta karşılaşmaları ile tamamlanacak. Sezonun ilk haftasından son hafta öncesine kadar özellikle liderlik için büyük bir çekişme yaşanıyor. Önceki sezonlara göre zirve daha fazla değişkenlik gösterirken Hamitköy, Yonpaş Dumlupınar, Cihangir, Gönyeli, Merit Alsancak Yeşilova, Mağusa Türk Gücü ve şu anki Lefke liderlik koltuğuna oturan ekipler oldular.

 

Lefke kazanırsa lider

Son hafta öncesinde beş takımın (Lefke, DTB, Gönyeli, MTG, M. A. Yeşilova) devreyi lider olarak tamamlama ihtimali mevcut. Bu takımlar arasında puan açısından da avantajlı konumda bulunan ekip ise Lefke. Şu anda en yakın takipçisi Doğan Türk Birliği ve Gönyeli’nin 1 puan önünde 28 puanla ilk sırada yer alan Lefke, konuk edeceği Türk Ocağı karşısında galip gelmesi halinde devreyi lider tamamlayacak. Eğer Lefke puan kaybı yaşaması halinde liderlik şansını azaltacak ve diğer takımların puan kaybetmesini bekleyecek.

 

Gönyeli – DTB maçını kazananın şansı artacak

Lider Lefke’nin ardından 27’şer puanla iki ve üçüncü sırada bulunan Doğan Türk Birliği ve Gönyeli ilk yarının son haftasında Gönyeli Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Bu takımlar arasındaki mücadeleden galip ayrılacak taraf liderlik için Lefke’nin puan kaybetmesini bekleyecek. Bu maçtan çıkacak beraberlik, Lefke’nin olası mağlubiyeti sonrasında iki ekip MTG ve Yeşilova’nın puan kaybını bekleyecek. An itibarı ile genel averaj sıralamayı belirlediği için Doğan Türk Birliği’nin liderliği söz konusu olacak. Karşılaşma öncesi Gönyeli, 11 oyuncusu Covid-19’a yakalanan Doğan Türk Birliği karşısında favori olsa da ülke futbolunda bu sezon alınan değişik sonuçların ardından bu maçın sonucu da merak konusu…

 

MTG ve Yeşilova üstlerdekilerin puan kaybetmesini beklemek zorunda

Sıralamada 26’şar puanla dört ve beşinci sırada yer alan Mağusa Türk Gücü ile Merit Alsancak Yeşilova’nın lider olarak devreyi bitirme ihtimali diğer takımlara göre daha zor ama bu sezon alınan neticeler sonrasında imkansız değil. Her iki takımın da liderlik şansının yükselmesi için haftayı mutlak galibiyetle kapatmaları gerekiyor. Puan kayıpları yaşamaları liderlik için yeterli olmayacak. Bu takımlar galip geldiği takdirde 29 puana yükselecek ve üzerlerinde yer alan takımların puan kaybını bekleyecek. İlk devrenin son haftasında Mağusa Türk Gücü, Göçmenköy’e konuk olacak. Yeşilova ise Küçük Kaymaklı’yı konuk edecek.

MTV ve Yeşilova kazanır, Lefke, DTB ve Gönyeli berabere kalırsa genel averajı 17 olan MTG, 10 averajı bulunan Merit Alsancak Yeşilova’nın alacağı sonuçla beraber lider olabilecek. Yeşilova’nın liderlik için üstündeki tüm takımların puan kaybetmesi ve farklı galip gelmesi gerekiyor.

 

AKSA Süper Lig ilk beş sıra

TAKIMLAR                  O         G         B          M        A         Y          AV       P

1. Lefke                       14        8          4          2          20        13        7          28

2. Doğan T. Birliği       14        8          3          3          27        17        10        27

3. Gönyeli                   14        8          3          3          19        14        5          27

4. Mağusa T. Gücü     14        8          2          4          35        18        17        26

5. Merit A. Yeşilova     14        7          5          2          30        20        10        26

 

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.