Devlet politikasının ne olacağı soruldu

Devlet politikasının ne olacağı soruldu

Basketbol Federasyonu, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası yurt dışı sportif karşılaşmalara katılım konusunda Spor Dairesi’ne yazı yazdı

A+A-

Basketbol Federasyonu, Spor Dairesi’ne yazı yazarak Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında yurt dışı sportif karşılaşmalara katılım konusunda dairenin veya devletin herhangi bir karar alınıp alınmadığı yönünde bilgi verilmesini istedi.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği vurgusu yapılan yazıda başta Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) olmak üzere bir takım davetler alındığı, bu davetlere yazılacak cevap konusunda Spor Dairesi veya devletin aldığı bir karar olup olmadığı konusunda bilgi talep edildi, devlet politikasının ne olacağı soruldu.

 

“Sadece basketbolu değil, tüm federasyonları ilgilendiren bir durum söz konusu”

Konunun sadece basketbolu değil tüm diğer federasyonları ve okulları ilgilendirdiği belirtilirken, bu noktada katılıp katılmama yanında katılma durumunda hangi koşullar altında bunun gerçekleşeceğinin ortaya konulması gerektiği vurgusunda bulunuldu.

KKTC Basketbol Federasyonu konuyla ilgili olarak devlet spor teşkilatının yurt dışı sportif faaliyetler konusunda net tavır belirleyene kadar hiçbir yurt dışı faaliyet yapmayacağını da kamuoyu ile paylaştı.

 

Mevlit pandemi dönemini örnek verdi

Konuyla ilgili konuşan KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, Basketbol Federasyonu’nun her daim spor faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiği düşüncesinin savunduğunu, bunun en güzel örneğinin ise pandemi döneminde tüm gerekli şartları oluşturarak basketbol müsabakalarının başlatmak olduğunu söyledi.

Mevlit, o dönemdeki en önemli ayrıntının devletin hangi koşullarla spor müsabakası düzenleneceğini federasyona bildirdiğini anımsatarak, kendilerinin de koşulları eksiksiz yerine getirerek ülkede sporun yeniden başlamasında öncülük ettiğini dile getirdi.

 

Mevlit: Devlet suskun bir tavır içinde

Başkan Mevlit gelinen aşamada devletin suskun bir tavır içinde olduğunu, bu noktada da kendileri dahil birçok federasyonun belirsizlik yaşadığını ifade ederek, bu konuda konulacak net bir tavrın tüm federasyonların yol haritasını çizmede yardımcı olacağını söylerine ekledi.

a0cc0a1c-c072-4f78-8513-f45ee8677b30.jpg

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum