“Devlet elit sporcuları ayrı bütçeyle desteklemeli”

“Devlet elit sporcuları ayrı bütçeyle desteklemeli”

Türkiye Milli Takımı’na seçilen ve İsrail’de düzenlenecek olan Avrupa Kupası ilk ayağına katılacak olan yüzücü Doğukan Ulaç, BRT ekranlarında Yeşim Tuncel’in hazırladığı Spor Gündemi programına konuk oldu.

A+A-

Doğukan Ulaç: “Devletin ayrı bir bütçe yaratıp elit sporcuların desteklenmesi konusunda adım atmaları lazım. Seçim zamanlarında seçim yasakları gibi durumlarda da biz sorunlar yaşıyoruz”

 

Türkiye Milli Takımı’na seçilen ve İsrail’de düzenlenecek olan Avrupa Kupası ilk ayağına katılacak olan yüzücü Doğukan Ulaç, BRT ekranlarında Yeşim Tuncel’in hazırladığı Spor Gündemi programına konuk oldu. Ulaç, en büyük hedefi olan Türkiye Milli Takımı’na seçilmenin mutluluğunu yaşadığını, devletin elit sporcuları ayırarak bütçe yaratıp desteklemesi gerektiğini belirtti.

10-13 Şubat tarihlerinde Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bireysel Açık Su Yüzme Şampiyonası’na ve milli takım seçmelerine katılan Ulaç, 01:56.50’lik derecesi ile 20+ yaş kategorisinde birinci, genel klasmanda ise onuncu olarak milli takıma seçildi. Önce 24 Mart’ta İsrail’de yapılacak Avrupa Kupası ilk ayağına gidecek olan Ulaç, ardından mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye Milli Takım kampına katılmaya hak kazandı.

 

Ulaç: Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum

“Yarışı başarıyla tamamlamak ayrı bir duygu, bunun hazırlık aşaması ayrı bir duyguydu” diyen Ulaç, “Hazırlık süreci çok yoğun geçti. Yarışın ardından sonraki duygu ve mutluluğu anlatamam. Özellikle Osman Akkuş ile özel bir an yaşadık. Beni çok duygulandırdın, gözümden yaş geldi dedi, sarıldık. İsrail’de 24 Mart’ta düzenlenecek Avrupa Kupası ilk ayağında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” dedi.

Yarışın 4-5 gün öncesinde İstanbul’da milli takımın toplanacağını ve ardından İsrail’e gidileceğini ifade eden Ulaç, Mayıs ayında kampın Marmaris’te yapılmasının düşünüldüğünü ifade etti.

İsrail’deki Avrupa Kupası ilk ayağı ile ilgili bilgi veren Doğukan Ulaç, “Avrupa Yüzme Birliği’nin organizasyonları Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Kupası olarak ikiye ayrılır. Avrupa Kupası daha çok altı ayak halinde yapılan, turnuva gibi düzenlenen organizasyonlardır. İlk ayağı İsrail’de olur. Avrupa Şampiyonası iki yılda bir yapılır. Umarım en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

273848634-3184180968571878-3275817004558230235-n.jpg

“Motivasyonum arttı”

Türkiye Milli Takımı’na girmenin en büyük hedefi olduğunu belirten Ulaç, seçildikten sonra bunun motivasyonlarının antrenmanlarına da yansıdığını, antrenmanlara daha motive gittiğini belirtti.  İsrail öncesi bir süre önce Mısır’da yarıştığı Oceanman yarışının kendisi için önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Ulaç, “Mısır’daki Oceanman’da yüzmek büyük bir avantaj oldu. Çünkü Mısır ve İsrail aynı sularda. Bunun avantajını yaşayacağız” dedi.

 

“Bizim gibi sporculara destek için yatırım yapılmalı”

Tesisleşme konusunda eksiklere işaret eden milli yüzücü Doğukan Ulaç, “Devletimizin tesisleşme konusunda ilerlemesi lazım. Türkiye’de yarışa gittiğimizde Kocaeli’nden bir antrenör ile konuştuk. Kocaeli’nde 10 tane devlet havuz olduğunu söyledi. Bizim bir devlet havuz var, o da yarı olimpik. Bu konuları halledip ilerlemek lazım. Bizim gibi elit seviyedeki sporculara destek kapsamında daha da yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“Elit sporcuların ayrılarak ayrı bir bütçeyle desteklenmesi lazım”

Türkiye’deki yarışın ardından kendisini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı’nın arayarak tebrik ettiğini söyleyen Ulaç, “Kendilerine çok teşekküre ederim. Başka arayan olmadı” dedi.

Destek görüp görmediği yönündeki soruları yanıtlayan Ulaç, “Sadece ekipman olarak bir mayo alındı. Maddi bir destek olmadı. Bu işin beslenmesi ayrı, ekipmanı ayrıdır. Bu döviz kurlarından dolayı her gün de fiyatlar değişiyor, ekipmanlar pahalılaşıyor. Devletin destek olarak ayrı bir bütçe yaratıp elit sporcuların desteklenmesi konusunda adım atmaları lazım. Seçim zamanlarında seçim yasakları gibi durumlarda da biz sorunlar yaşıyoruz” dedi.

Ulaç, İsrail’deki yarışın ardından öncelikli hedefinin Haziran’da yapılacak milli takım seçmelerinde başarılı olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 824 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.