"Destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim"

"Destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim"

Avusturya'dan bir altın, bir de bronz madalyayla dönecek olan Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi süreci anlattı, bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

A+A-

Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi'nin de mücadele ettiği Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı, Avusturya'da düzenlenen CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ilk etabında altın, ikinci etabında da bronz madalyayla turnuvayı tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Çelebi, gösterilen bu başarının ardından sosyal medya hesabından yaşadığı zorlu süreci anlatarak, bu süreçte yanında olan herkese teşekkür etti. 

Özellikle son 1 yıl içerisinde coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı olumsuz yönde etkilendiğini anlatan başarılı voleybolcu, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen 1 altın, 1 de bronz madalya kazanmalarının umut ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

Merve'nin paylaşımı şöyle:

"Bu kez ben de bişeyler yazmak isterim... 3 yıl önce çıktığımız bu yolda ilk olarak en soğuk ülkelerden biri olan Rusya -10 derecede ilk kar voleybolu deneyimimi yaşadım. Yarı finali kaybedip ardından 3'üncülük maçını da kaybedip 4. olmuştuk. ardından kayseri'de ilk madalya, bronz madalyası gelmişti. Gürcistanda yine yarı finali kaybedip 3.lüğü de kaçırmıştık. Sürekli madalya şansı elimizden gidiyordu.

Dünya turunda İtalya'da grubtan çıkamamış ardından Avusturya'da Avrupa turunda final oynarak 2-1 kaybedip 2. olmuştuk. Ağustos sıcağında Arjantin'de kış ayındayken Dünya Şampiyonası'nda yarı final ve yine 3.lüğü kaybedip Dünya 4.sü olmuştuk.

En son geçen yıl Şubat ayında Kayseri'de Dünya Şampiyonası'na turnuvaya 1 gün kala bir anda koronanın patladığını duyup turnuvayı hemen iptal etmişler ve herkes evlerine dönmüştü. O günden bugüne aradan tam 1 yıl geçti. 1 yıl boyunca yaşananları herkes çok iyi bilir evde kapandık. Sınırlı zamanda açıldık ve hergün psikolojik olarak düştük.

Herkes için çok zor bir dönem oldu ama biz sporcular için vucudumuzu özellikle performansımızı hep iyi tutmamız gerekiyor. Bunun için çok uğraştım. Psikolojik olarak çok düştüm bazen kendi başıma antrenman yapmak istemedim. Kendimi sorguladım, performansımı nasıl geri kazanacağımı düşündüm. Ve 1 yıl sonra ilk kez yapılacak Avusturya Avrupa turu için 2 şampiyona haberi geldi. 10 gün Erciyes'te kamp yaparak Avusturya’ya geldik. Ve hep kıl payı kaçırdığımız ALTIN madalya peşine düştük. İlk şampiyonayı geçen hafta altın alarak inanılmaz bir mutluluk yaşarken 2. Hafta yine çok iyi başladığımız şampiyonada yarı final maçını 2-1 kaybederek 3. tamamladık. Yani birçok turnuva 3.lüğü kaybettiğimiz şampiyonalar için üzülürken bugün altını alamadığımız için üzüldük. İnanın hem psikolojik olarak hem de performans olarak güçlü kalmak her bakımdan zordu 1 yıl aradan sonra. Sonuç olarak mutlu eden ve umut veren tablo 1 altın ve 1 bronz madalya ile dönüyoruz.

Bu süreç içerisinde sürekli maçları takip eden destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim her mesajları tek tek cevap veremesem de hepsini tek tek okudum duygulandım."

Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler