Derbide zafer Fenerbahçe'nin: 1-2

Derbide zafer Fenerbahçe'nin: 1-2

Fenerbahçe, Galatasaray’ı son anlarda bulduğu golle yıktı, rakibi karşısındaki galibiyet hasretine son verdi.

A+A-

Türkiye Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Galatasaray, ezelli rakibi Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe, ezelli rakibi karşısında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazandı. Son yıllarda rakibini mağlup edemeyen sarı lacivertliler, bu seriyi de bozdu.

Nef Stadı'nda oynanan maça hızlı başlayan Galatasaray, 16. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe 31. dakikada yakaladığı kontratakta Mesut Özil'in fileleri havalandırmasıyla skora denge geldi. Mücadelenin ilk yarısı, 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıda Galatasaray, rakibine oranla daha çok pozisyona girse de önemli ataklardan yararlanamadı. Fenerbahçe’de 83. dakikada Marcel Tisserand kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Sarı lacivertliler, 90+4. dakikada Miguel Crespo'nun golüyle 2-1 öne geçti. Kalan bölümde gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe, ezelli rakibini 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Galatasaray, 13. maçta 4. kez mağlup oldu ve 21 puanda kaldı. Fenerbahçe ise 7. galibiyetini alarak 23 puana yükselerek sarı-kırmızılıların 2 puan önüne geçti.

 

Fenerbahçe uzun bir aradan sonra

Fenerbahçe, uzun zamandır mağlup rakibini, bu maçta mağlup ederek, bu seriye de son vermiş oldu. Fenerbahçe, Galatasaray’ı son olarak 2016-2017 sezonunda yine bu statta mağlup etmişti. Uzun zamandır rakibini kendi sahasında yenemeyen Galatasaray ise, bu seriyi 7 maça çıkarttı. Sarı kırmızılı ekip, sahasında Fenerbahçe’yi son olarak 2014-2015 sezonunda mağlup etmişti.

 

Fatih Terim'e kırmızı kart

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'nin maçın uzatma bölümünde 2-1'lik üstünlüğü yakaladığı gol sonrasında 90+6. dakikada hakemlere itirazda bulunan Terim, kırmızı kartla saha dışına gönderildi. Terim, maçın 45+3. dakikasında da oyun alanını terk etmeyen topa müdahale ettiği için sarı kart görmüştü.

 

Fenerbahçeli oyunculardan büyük sevinç

Fenerbahçeli futbolcular, maçın bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşadı. Orta sahada toplanan sarı-lacivertliler, daha sonra boş deplasman tribününe giderek sevinç gösterilerinde bulundu.

 

Bu haber toplam 510 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.