Derbi ateşini Doğan yaktı: 1-3

Derbi ateşini Doğan yaktı: 1-3

Geriye düştüğü maçta Türk Ocağı’nı mağlup eden Doğan Türk Birliği, ülke futbolunun en önemli derbilerinden birini galibiyetle tamamladı

A+A-

Aksa Süper Lig’in 14. hafta açılış maçı ‘Leymosun derbisi’ne sahne oldu. İki ezeli rakip, ebedi dost Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği, Girne Mete Adanır Stadı’nda karşı karşıya geldi. Doğan Türk Birliği geriye düştüğü maçı 3-1 kazanarak hem üst üste üçüncü galibiyetini aldı, hem de rakibinin altı maçlık galibiyet serisini sonlandırarak derbiyi zaferle sonlandırdı.

1-086.jpg

Taraftardan büyük ilgi

Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği arasında oynanan derbi mücadelesi her zaman olduğu gibi iki takım taraftarları ve futbol severler tarafından yoğun ilgi gördü. Mete Adanır Stadı’nda tribünlerin tamamı dolarken bir kısım futbol sever maçı kale arkasındaki tribünün yanı sıra ayakta takip etti.

 

Remzi ve Billy’den iki güzel gol

Yağmur nedeniyle ağırlaşan zeminde oynanan karşılaşma esnasında zaman zaman hafif yağmur etkili oldu. Karşılaşmanın 25. dakikasında Candy’nin güzel ortasını güzel bir kafa vuruşu ile ağlara yollayan Remzi Betmezoğlu takımı Türk Ocağı’nı öne geçirdi. Dakikalar 33’ü gösterdiğinde kaleyi karşıdan gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşu şık bir vuruşla ağlara gönderen Billy Michael ise skoru eşitledi. 44’üncü dakikada Mehmet Uçar’ın kendi kalesine attığı gol ise Doğan Türk Birliği’nin soyunma odasına 2-1 önde girmesini sağladı.

2-049.jpg

Ertaç kızardı, Tansel seriyi sonlandırdı

Karşılaşmanın ikinci yarısında ağırlaşan zeminde verilen mücadele gol kaydetmeye yeterli olmadı. 83’üncü dakikada Ertaç bir pozisyon sonrası sarı kart görürken akabinde topu yere vurmasıyla beraber ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Dakikalar 90+3’ü gösterdiğinde ise oyuna sonradan dahil olan son haftaların formda ismi Tansel, Halil Turan’ın asistinde topu ağlara göndererek derbinin 3-1 Doğan Türk Birliği lehine sonuçlanmasını sağladı. Bu sonuçla üst üste üçüncü galibiyetini alan Doğan 27 puana yükseldi. Altı maçlık galibiyet serisi ona eren Türk Ocağı ise 24 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Doğan Türk Birliği, Gönyeli’ye konuk olacak. Türk Ocağı ise Lefke deplasmanına gidecek.


STAT: Mete Adanır Stadı

 

HAKEMLER: Osman Özpaşa***, Hakan Gök***, Halil E. Canaloğlu**

 

TÜRK OCAĞI

Hüseyin E. Tutuş**

Ertaç Taşkıran*

Remzi Betmezoğlu**

Doğukan Altuntaş*

Candy Agbane**

Yunus E. İleli**

(Dk.90 İsmet)

İlker İnceler**

Bilal Ceylan**

Mehmet Uçar*

İlker Tek**

İbrahim H. Karadal*

(Dk.64 Cevdet)**

 

TD: Mehmet Merteroğlu

 

DOĞAN T. BİRLİĞİ

Dursun Cem Ateş**

Ahmet Sönmez***

Kenan Oshan

(Dk.25 Halil Turan)***

Aydın Aygın**

Sercan Demirman**

(Dk.64 Tansel)**

Ali Akbulut***

Ali Savaşan**

Doğukan Demirman**

(Dk.89 Bayram)

Billy Michael***

Farouk Dadzie***

Kaan Borova**

 

TD: Caner Oshan

 

GOLLER: Dk.25 Remzi Betmezoğlu (TOL) – Dk.33 Billy Michael, Dk.44 Mehmet Uçar (KK), Dk.90+4 Tansel Ekingen (DTB)

KIRMIZI KART: Dk.83 Ertaç Taşıran (TOL)

Bu haber toplam 1148 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.