Dayı ve Özkan ilk sırada

Dayı ve Özkan ilk sırada

AKSA Süper Lig’in 2021-22 sezonunda Süper Lig’de en fazla görev alan hakem Fehim Dayı, Birinci Lig’de en çok görev yapan hakem Hüseyin Özkan oldu.

A+A-

AKSA Süper Lig’in 2021-22 sezonunda Süper Lig’de en fazla görev alan hakem Fehim Dayı, Birinci Lig’de en çok görev yapan hakem Hüseyin Özkan oldu. Her iki ligde toplam 30 maç görev yapan iki isim ise Fehim Dayı ile Kerem Eran olarak kayıtlara geçti.

Süper Lig’de zirve Dayı’nın

AKSA Süper Lig’de 2021-22 sezonunda 22 farklı hakem orta hakem olarak görevlendirildi. Fehim Dayı 22 Süper Lig maçı ile bu alanda ilk sırada yer aldı. Dayı’nın ardından 21 maçla Evren Karademir ile Kerem Eran ikinci sırayı paylaşırken, Mehmet Sezener ve Turgay Misk ise 19’ar karşılaşma ile üçüncü en fazla maç alan hakemler oldular.

Eran bir haftada iki maç yönetti

AKSA Süper Lig’de bir haftada iki karşılaşma yöneten hakem ise Kerem Eran oldu. Eran ligin 5’inci haftasında Binatlı ile Baf Ülkü Yurdu arasındaki derbiyi yönetirken, Doğan Türk Birliği ile Merit Alsancak Yeşilova arasında oynanacak karşılaşmada Covid-19 sıkıntısı yaşayan Ali Özer’in yerine de bu karşılaşmayı yöneterek bir haftada iki maçta düdük çalmış oldu.

Sabriye Atikoğlu’ndan ilk

Süper Lig’de 2021-22 sezonunda bir ilk yaşandı. Daha önce yardımcı hakem olarak müsabakalarda görev yapan kadın hakem Sabriye Atikoğlu, futbol tarihinde en üst ligde orta hakem olarak görev yapan ilk isim oldu. Atikoğlu Mağusa Türk Gücü ile Girne Halk Evi arasındaki karşılaşmada başarılı yönetimiyle dikkat çekti.

Birinci Lig’de Hüseyin Özkan

AKSA Birinci Lig’de 2021-22 sezonunda 25 farklı isim orta hakem olarak görev yaptı. Ligin en çok görev alan ismi ise 16 maçla Hüseyin Özkan oldu. Özkan’ın ardından 15’er maçla Hakan Ünal ve İsfendiyar Açıksöz gelirken, 14’er maçla Hüseyin Eyyüpler ve Zekai Töre bu isimlerin ardında yer aldı.

İki hakem sahalara veda etti

Sezon içerisinde iki hakem sahalara veda kararı aldı. Hakan Muhtaroğlu ile Serkan Durmaz sezon içerisinde aktif hakemlik kariyerlerini noktalama kararı aldıklarını duyurdu. 2021-22 sezonunda AKSA Süper Lig ve Birinci Lig’de hakemlerin yönettikleri maç sayıları şu şekilde:

ddd.jpg

Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.