Davulcu takımına inanıyor

Davulcu takımına inanıyor

AKSA Süper Lig ekiplerinden Cihangir, 2022-23 sezonu hazırlıklarına devam ederken, Teknik Direktör Toygar Davulcu, açıklamalarda bulundu.

A+A-

Haldun Oktay

Davulcu en iyi takım olmamalarına rağmen çok çalışarak, saha içinde iyi organize olarak en iyi takımlara karşı mücadele edebileceklerini ve lig yarışı içinde olabileceklerine inandığını kaydetti.

Hazırlıklara 13 Haziran tarihinde salon çalışmaları ile başladıklarını aktaran Toygar Davulcu, 7 Temmuz tarihinden bu yana da saha çalışmalarına başladıklarını belirtti. “Sezon planlamamızda takımda düşündüğümüz iki üç tane oyuncumuz takımdan maalesef ayrıldı” diyen Davulcu, “Fakat Başkan ve üst kurul ile uyumlu bir şekilde çalışarak takımımıza iki tane bize çok yararlı olacağını düşündüğümüz oyuncu transfer ettik” dedi.

 

Davulcu: Lig yarışı içerisinde olabiliriz

“Şu anda ligin en kaliteli, en geniş, en çok yıldız oyuncuya sahip olan takım biz olmadığımızın bilincindeyiz” açıklamasını yapan Toygar Davulcu, “Fakat şunu da biliyoruz ki en iyi takım olmamamıza rağmen çok çalışarak saha içinde iyi organize olarak en iyi gördüğümüz takımlara karşı mücadele edebilir, lig yarışının içinde bizde olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Parçadan bütüne doğru çalışarak her bölgede mükemmele yakın performans ortaya koyacaklarından emin olduğunun altını çizen deneyimli teknik adam, “Şunu da çok iyi biliyorum ki bazı oyuncuların yıldız ya da çok yetenekli olmasına gerek yoktur. Yetenek gerektirmeyen işlerde uzmanlaşmaya ihtiyaçları vardır. Onlara da bunu öğretme ve değiştirip geliştirme, benim ve ekibimin işi” dedi.

Bu yıl alt yapıdan üç tane gelecek vadeden oyuncuyu A takım kadrosuna aldıklarını, bu oyunculara saha içi organizasyonlarını, pozisyon almayı öğrettiklerini aktaran Toygar Davulcu, “Bunda da başarılı olursak takıma fayda sağlayacaklarını düşünüyorum. Kısacası onlara öğrenmeyi öğretmeye çalışıyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Yabancı olarak Babacar’ı düşünüyoruz”

“Geniş bir kadro ile lige girmek istiyoruz, bunun için de çalışmalarınız devam ediyor” diyen Davulcu, “Yalnız burada da başka bir sıkıntısı ortaya çıkıyor. Ülke futbolumuzun, bizim ülkemizde oyuncular oynamayı sadece ilk 11’de oynamak olarak görürler. Sizin stratejiniz, hamleniz onlar için çok da önemli değil maalesef” şeklinde konuştu.

Yabancı oyuncu olarak Babacar’ı düşündüğünü söyleyen deneyimli teknik adam “Yalnız yaklaşık bir yıldır futbol oynamıyor. Şu anda bizimle çalışmalarına devam ediyor. Performansından memnun kalırsak onunla devam etmeyi düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Avrupa örnek alınarak organizasyon sayısını artırmalıyız”

Cihangir takımının lig yarışı içinde tüm kulvarlarda olup en güçlü takımlarla yarışıp, geleceğine de yatırım yapan bir ekip olacağını vurgulayan Toygar Davulcu, “Bir de ligimizde sadece iki kupa organizasyonu var. Lig ve federasyon kupası. Bu sayıyı Avrupa ülkelerindeki ligler örnek alınarak artırmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bir oyuncunun gelişiminin doğru antrenman metotlarıyla çalışması kadar maç yaparak daha çok artacağının altını çizen Davulcu, “Bundan dolayı ligimize bir - iki kupa daha organize edersek hem daha çok maç yapacağız hem rekabeti, hem de heyecanı hedefleri artırmayı başaracağımızı düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.