DAÜ’lü Brume olimpiyat üçüncüsü

DAÜ’lü Brume olimpiyat üçüncüsü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğrencilerinden Nijeryalı Ese Brume, Tokyo Olimpiyatları yüksek atlama branşında üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

A+A-

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde atletizmde kadınlar uzun atlamada Alman Malaika Mihambo sezonun en iyi performansına imza atarak altın madalya aldı. Mihambo, 7 metrelik atlayışla olimpiyat şampiyonu oldu. 27 yaşındaki sporcu Doha'da düzenlenen 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 1. olmuş, Rio 2016'da da yarışı 4. sırada tamamlamıştı.

brume.jpg

ABD'li Brittney Reese ve Nijeryalı Ese Brume 6.97 metrelik atlayış gerçekleştirdi. 5. atlayışında 6.95 metrelik derece yakalayan Reese, en iyi ikinci derecesi 6.90 olan Brume'yi geçmeyi başardı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Brume ise bronz madalya elde etti.

mihambo.jpg

Maydon: Kalbim seninle

Ülkemizde antrenörlüğünü yapan Hasan Maydon, olimpiyatlar öncesi 23 Temmuz’da yaptığı paylaşımla Ese Brume’ye şu sözlerle başarı dileklerinde bulunmuştu:

“Bugün Gurur günümüz. Doğu Akdeniz üniversitesi öğrencilerinden Ese Brume Tokyo 2020 /Olimpiyatlarında. Ülkesi Nijerya adına uzun atlama yarışmasına katılacak. Yılın en iyi derecesi ile şampiyonluk adayı. 4 yıl birlikte çalıştığım Ese Brume’ye başarılar dilerim. Kalbim seninle. Olimpiyat Şampiyonluğu sana yakışır. Bize gurur verir. Başarılar.”

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.