Dana: “Stat yeniden Spor Dairesi bünyesine alındı”

Dana: “Stat yeniden Spor Dairesi bünyesine alındı”

Akdoğan Özgürlük Stadı’nın durumuyla ilgili Spor Dairesi ile Akdoğan Belediyesi arasındaki gerginlik devam ederken, konu ile ilgili olarak Spor Dairesi açıklama yaptı ve stadın yeniden daire bünyesine alındığını duyurdu.

A+A-

Akdoğan Özgürlük Stadı’nın durumuyla ilgili Spor Dairesi ile Akdoğan Belediyesi arasındaki gerginlik devam ederken, konu ile ilgili olarak Spor Dairesi açıklama yaptı ve stadın yeniden daire bünyesine alındığını duyurdu.

Akdoğan Belediye Başkanı İbrahim Latif, Salı günü Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana ile birlikte altı kişinin stada giderek zorla kapıyı açıklarını belirtmiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada stadın kuzey batı kısmındaki kapıya zarar vererek içeri girdiklerini iddia etmişti.

Konu ile ilgili olarak bugün Spor Dairesi’nden bir açıklama gelirken Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, Salı günü beraberindeki bir heyetle birlikte Akdoğan Özgürlük Stadı’nda incelemelerde bulunduğu belirtildi.

 

Dana: “Sahanın elverişli hale getirilmesi için çalışma başlattık”

Spor Dairesi’nden yapılan açıklamada inceleme esnasında görevlilerden sahayla ilgili bilgiler alan Kemal Deniz Dana, Akdoğan Özgürlük Stadı’nın yeniden Spor Dairesi bünyesine alındığını ve sahanın daha elverişli bir hale getirilmesi için çalışma başlattıklarını belirtti.

Akdoğan Özgürlük Stadı’nın yürüyüş parkurlu sentetik çim yapılması için çalışmalarını sürdürdükleri belirtilen açıklamada, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, kısa sürede bu çalışmalarını sonuçlandırmak ve Akdoğan’a güzel bir tesis kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Ne olmuştu?

Başbakanlık 18 Eylül 2019 tarihli kararı ile; Akdoğan Belediyesi ile Başbakanlık arasında 29 Aralık 2015 tarihinde Akdoğan Özgürlük Stadı’nın sportif amaçlı kullanılması ve idamesini sağlamak amacı ile imzalanan protokolü tek taraflı feshetmişti. Başbakanlık kararında “İlgili tesisin bakım ve onarım çalışmalarının yetersiz olduğu tespit edilmiştir” denilirken 21 Eylül’de bölge halkı olaya tepki göstererek statta eylem yapmıştı.

Aynı gün Akdoğan Belediye Başkanı Latif; “3 yıl önce biz bu stadı aldık ve bakımını üstlendik. Tüm belediye çalışanlarımız, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden Akdoğan Özgürlük Stadı’nın bugünkü haline gelmesi için canla başla çalıştı. Şu anki hükümetimiz, bölgedeki tek bakımlı sahayı ‘bakımsız’ olduğu için almak istiyor. Bana göre bu siyasi bir oyundan başka bir şey değildir" açıklamasını yapmıştı.

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler