“Daha iyisi için elimizden geleni yapacağız”

“Daha iyisi için elimizden geleni yapacağız”

Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenecek CONIFA 2023 Avrupa Şampiyonası ile ilgili basın toplantısı düzenlendi

A+A-

Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA) tarafından düzenlenen ve bu yıl 3-11 Haziran 2023 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak olan 2023 Avrupa Şampiyonası ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Şampiyon olacak takımın kazanacağı kupanın da yer aldığı toplantıya ülkemizde turnuva detaylarını görüşmek için bulunan CONIFA Avrupa Başkanı Alberto Rischio ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu katılarak açıklamalarda bulundu. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklamada “Daha önceden tecrübemiz var. Bu defa daha profesyonel ve daha güzel olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Sertoğlu: Elimizden geleni yapacağız

KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda yer alan basın toplantısında ilk sözü KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu aldı. Sertoğlu, bir ay önce 2023 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacaklarını duyurduklarını belirterek, “2017’de yaptığımız gibi Avrupa ayağının ülkemizde yapılması için görüştük. Sağolsunlar, onlar da uygun gördüler” dedi.

CONIFA heyeti ile statları gezdiklerini ve otellere baktıklarını aktaran Sertoğlu, “Neler yapılabilir, konuştuk. Daha önceden tecrübemiz var ama bu defa daha profesyonel ve daha güzel olması için elimizden geleni yapacağız. Gençlerin milli duyguyu hissetmesini sağlarsak ne mutlu bize” açıklamasını yaptı.

 

“Puma’nın özel dizayn forması bizde bir heyecan yarattı”

Puma gibi bir markanın sponsor olarak özel dizayn forma yapmasının kendilerinde bir heyecan yarattığını söyleyen Sertoğlu, “Bu heyecanı gençlerimize yaşatma düşüncemiz var. 3-11 Haziran tarihlerinde düzenlenecek organizasyon ile ilgili her konuda hem fikir olduk. O döneme kadar bazı takımların adaya gelerek, tüm masrafları kendileri karşılayacak şekilde, hazırlık maçı oynama isteği oldu. İkinci yarıda tarih belirleyip, hazırlık maçı yapabiliriz” dedi.

conifa-basin2.jpg

Rischio: Sertoğlu’na daveti için teşekkür ederim

CONIFA Avrupa Başkanı Alberto Rischio konuşmasına “Başkan Hasan Sertoğlu’na bizi incelemelerde bulunmak ve önemli konuları konuşmak için davetinden dolayı teşekkür ederim” diyerek başladı. “Kuzey Kıbrıs, CONIFA’nın her zaman bir parçasıdır ve kendi düşüncem ‘eve dönüyoruz’ şeklindedir” diyen Rischio, “Haziran ayında 12 takım burada olacak. Covid-19’dan dolayı futbolda bir duraksama yaşandı ama burada devam edecek” dedi.

 

12 takım 3 grupta mücadele edecek

Turnuvanın formatı hakkında bilgi verilirken, 12 takımın üç grupta 4’erli olacak şekilde ayrılacağını, daha sonra 8 takımın çeyrek finale yükselerek, sırasıyla yarı final ve final oynayacağı belirtildi. Mağlupların da maçları olacağı belirtilen açıklamada özellikle bir sonraki Avrupa Şampiyonası’na katılmak için 5-6.’lık maçının da oynanacağı aktarıldı.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklamada İskele ve Lefke’nin de olacağı altı merkezi sahada maçların oynanmasını istediklerini ifade etti.

 

“Takımları gelecek ay KTFF’ye bildireceğiz”

Alberto Rischio katılacak takımlarla ilgili sorulan soru üzerine 15 başvurunun olduğunu, turnuvada biri Kuzey Kıbrıs olacak şekilde 12 takımın yer alacağını, diğer takımları önümüzdeki ay KTFF’ye bildireceklerini söyledi. Turnuvada ilk 4 içerisinde yer alacak olan takımların Meksika’da 2024 yılında düzenlenmesi planlanan Dünya Kupası’na katılım hakkı elde edeceğini, ilk altı içerisindeki takımların da 2026 Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı elde edeceğini aktardı.

 

“Daha sonra söyleyeceklerim olacak”

Daha önce Batı Ermenistan takımının ev sahibi olarak düzenleyeceği organizasyona katılımın olmadığı, bu turnuvada bu takımın yer alıp almayacağı yönündeki soruya Sertoğlu, bu yönde başvuru olmadığı, sorunun cevabını CONIFA’nın vermesi gerektiğini söyledi. Turnuvanın bütçesi ile ilgili soruya ise Sertoğlu, Haziran’a kadar olan uzun zamanda bunun henüz netleşmediğini aktardı. Sosyal medyada bu organizasyonu küçük görenlerin olduğu, bununla ilgili düşüncesinin ne olduğu sorulan Sertoğlu ise bunu konuşmanın yerinin burası olmadığını, bu konuya daha sonra söyleyecekleri olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.