Cumhurbaşkanı Tatar, Hentbol Federasyonu ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tatar, Hentbol Federasyonu ile görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan ve beraberindekileri kabul ederek görüştü.

A+A-

Federasyon başkanı Bahadır Ayhan, Cumhurbaşkanı Tatar’a görevinde başarılar dileyerek, spor konusunda yapılacak uluslararası temasların Cumhurbaşkanı Tatar’ın döneminde artacağına olan inancını belirtti ve Hentbol Federasyonu olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

KKTC Hentbol Federasyonu’nun faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanı Tatar’a bilgi veren Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, Famagusta Cup adı altında düzenlenmesi planlanan ve pandemi nedeniyle ertelenen 5 kıtadan 13 ülkenin yer alacağı turnuvanın detaylarını paylaştı.

 

Tatar: Uluslararası Famagusta Cup, Maraş’taki sahilde yapılması yerinde olur

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından yapılan uluslararası temasların büyük önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, gerçekleştirilen temasların KKTC’nin haklı davasına destek olduğunu belirterek federasyon yetkililerini tebrik etti.

Sürdürülen temasların uluslararası toplum tarafından izlendiğini de işaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıslı Türkler tarafından yıllardır verilen mücadelenin meşruiyetinin bahse konu uluslararası temaslarla mühürlendiğinin altını çizdi.

Uluslararası temaslara imkanlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye devam edileceğini vurgulayarak Famagusta Cup turnuvasının, Plaj Hentbolu ayağının Maraş’taki sahilde yapılmasının yerinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bunun için gereken yardımın ve kolaylığın yapılacağını dile getirdi.

Aşı programının başlamasıyla, pandeminin bir an önce sona ererek hak ettiğimiz güzel ortamda spor yapma imkanının yakalanması temennisini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC gençliğinin yapmış olduğu spor faaliyetlerinin anlamlı olduğuna dikkat çekerek bu çalışmaları takdir ettiğini vurguladı.

 

“Uluslararası spor temaslarının dünya tarafından takdir görmesi gerekir”

Kıbrıs Türk Halkı’nın sportif faaliyetlerde gönül rahatlığıyla yer almasını temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, sporun barış, dostluk, kardeşlik, dayanışma olduğunu belirterek Kıbrıs Türk Halkı’nın uluslararası spor temaslarının dünya tarafından takdir görmesi ve hak ettiği yeri bulması gerektiğine, dikkati çekti.

KKTC’de, Kıbrıs Türk Halkı’nın kendi gençliğinin daha güzel günlerle buluşarak uluslararası kamuoyundan takdir görmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, zaten bunun BM sözleşmelerine göre önemli bir insanlık hakkı ve insanlık çağrısı olduğuna vurgu yaparak bunun inkar edilemeyeceğini kaydetti.

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.