CONIFA’ya yeni ekip

CONIFA’ya yeni ekip

Ekonomik sıkıntılar nedeni ile CONIFA Euro 2017’ye katılamayacak olan Nice Kantonu’nun yerine turnuvaya Macaristan’dan Felvidek dahil edildi

A+A-

Bu yıl Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek olan CONIFA Euro 2017’nin başlamasına az bir süre kala turnuvaya katılacak olan takımlardan Nice Kantonu, ekonomik sıkıntılar nedeni ile organizasyonda yer alamayacağını bildirdi. Yaşanan bu gelişme sonrası CONIFA Yönetim Kurulu, Macaristan’ın üst bölgesinde yer alan Felvidek takımını turnuvaya dahil etti. Padania, Ellan Vannin ve Szekely Land ile birlikte B Grubunda mücadele verecek olan Felvidek takımı, County of Nice'in şampiyonada çekilen kuralar sonucu belirlenen maç programına göre karşılaşmalara çıkacak.

 

Son Avrupa Şampiyonası dördüncüsü

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu resmi sitesinden verilen bilgilere göre 1918 öncesi Macaristan tarihinde önemli bir yere sahip olan Felvidek, tarih boyunca da Macaristan Krallığı'nın ayrılmaz bir parçası oldu. Bugün, üst Macaristan bölgesinde yer alan Felvidek, CONIFA Euro 2015'de oynadığı son karşılaşmada Ellan Vannin takımına penaltılarla yenilerek son yapılan Avrupa Şampiyonasında 4’üncü olma başarısı gösterdi.

Bu haber toplam 1908 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.