“Çok üzgünüm ancak…”

“Çok üzgünüm ancak…”

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Lionel Messi'nin ayrılığıyla ilgili basın toplantısı düzenledi

A+A-

Barcelona Başkanı Juan Laporta, kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu Lionel Messi'nin kulüpten ayrılmasıyla ilgili konuştu. Messi ile anlaştıklarını söyleyen Laporta, "Ancak Fiansal Fair Play (FFP) nedeniyle Messi'yle anlaştığımız sözleşmeye uyamadık. Messi’yi takımda tutmak için Barcelona'nın haklarını 50 yıl boyunca ipotek altına almam gerekirdi. Bunu kimse için yapmak istemem" dedi.

 

Laporta: Anlaştığımız sözleşmeye uyamadık

Messi’nin Barcelona’da kalmak istediğini ve anlaşmaya vardıklarını açıklayan Laporta, “Ancak korkunç bir miras devraldık. Oyuncu maaşları, kulüp gelirlerinin %110'u durumunda. Messi'ye verecek maaş boşluğumuz yok. La Liga'nın koyduğu limitler bizi kısıtlıyor. Messi'nin ayrılmasıyla ilgili her şey La Liga'nın FFP kurallarıyla alakalı. Beklediğimizden çok daha fazla harcıyoruz. Büyük bir maaş bütçemiz var ve bize boşluk bırakmıyor. FFP nedeniyle Messi'yle anlaştığımız sözleşmeye uyamadık” dedi.

 

“Çok üzgünüm ancak Barça’nın geleceği için en doğru kararı verdik”

“Messi'yi takımda tutmak için Barcelona'nın işitsel ve görsel haklarını 50 yıl boyunca ipotek altına almam gerekirdi” diyen Laporta, “Bunu kimse için yapmak istemem. Biz 122 yıllık bir kulübüz. Messi'ye sonsuza dek minnettar olacağız. Bu kulüp 100 yılı devirmiştir ve her şeyden ötedir, herkesten! Tarihin en iyi futbolcusundan bile... Messi'nin başka takımlardan da teklifler aldığını gördük. Oyuncunun seçeneklerini değerlendirmesi için zamana ihtiyacı var. Messi her şeyin en iyisini hak ediyor. Çok üzgünüm ancak mevcut şartlar altında Barça'nın geleceği için en doğru kararı verdik” ifadelerini kullandı.

 

“Messi’den öncesi ve sonrası diye iki devir olacak”

Messi’nin Barcelona’da tarih yazdığına vurgu yapan Laporta, “Barça'da tarih yazdı. O, tarihin en iyisi. Barcelona'da Messi'den öncesi ve sonrası diye iki devir olacak. Kulübe ve taraftarlara birçok mutlu an yaşattı. Ona sonsuza dek minnettarız. Messi sonrası dönemde Barcelona'nın çok başarılı olmasını istiyoruz ve olacağına da inanıyoruz. Her zamankinden daha fazla motiveyiz. Barcelona, Messi olmasa da oynadığı futbolla insanlara zevk vermeye devam edecek” şeklinde görüş belirtti.

 

 

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.