“Çocuklarımıza sahip çıkalım”

“Çocuklarımıza sahip çıkalım”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, CONIFA Euro 2017 öncesinde futbol severlere çağrıda bulundu

A+A-

Burhan GÜRKAN

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenecek olan CONIFA Euro 2017 organizasyonunda futbol severleri Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’na destek vermeye çağırdı. Sertoğlu YENİDÜZEN’e verdiği röportajda “Ben tüm insanımızı, kendi çocuklarına, milli takımlarına destek vermeleri için Pazar akşamı Atatürk Stadı’nda bekliyorum” dedi.

 

Sertoğlu: “Yapılan çalışmada görülen, diğer organizasyonlardan daha kaliteli olacağı”

Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA) tarafından düzenlenen ve FIFA ile UEFA tarafından tanınmayan ülkelerin mücadele ettiği organizasyonlardan bir tanesi olan CONIFA Euro 2017, 4-11 haziran tarihlerinde ülkemizde yer alacak. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, hem organizasyonun dört dörtlük gerçekleşmesi, hem de taraftarların tribünlere gelerek Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nı desteklemesinin önemine değindi. Daha önce düzenlenen organizasyonlardaki atmosferleri, ortamları görme şanslarının olduğunu belirten Sertoğlu, “Biz bugüne kadar yapılanların en iyisini yapmak için yaklaşık iki buçuk aydır canla başla gece gündüz çalışıyoruz. Benden daha fazla arkadaşlarımız bu süre zarfında çok mesai harcadılar. Görünen diğer organizasyonlardan çok daha üst düzey, daha kaliteli olacağıdır” dedi.

 

“Milli takımın maçlarından şüphem yok ama korkum diğer maçlardaki seyirci sayısı”

Ülkemiz milli takımının maçlarından ayrı olarak diğer maçlara seyircilerin ilgisinden yana korkusu olduğunu belirten Sertoğlu, “Benim tek korkum, diğer organizasyonlardaki maçlarda olan ve bizde olmayabilecek olan seyircidir. Benim kendi milli takımımız için öyle bir derdim yok, ama diğer maçlarda umarım futbol sever arkadaşlarımız bir şekilde tribünlerde yerini alır” ifadelerini kullandı.

 

“Çocuklarımıza, evlatlarımıza, gençliğimize sahip çıkmak için sahaya gelin”

Pazar günü Atatürk Stadı’nda yer alacak açılışın muhteşem olması gerektiğini vurgulayan Sertoğlu, “Pazar akşamı 19.00’da açılışımız var. 20.00’de KKTC Milli Takımı’nın maçı ile organizasyon başlıyor. Kendi çocuklarımıza, kendi evlatlarımıza, kendi gençliğimize sahip çıkmak için herkesi sahaya bekliyoruz. Bizim de ülke olarak birşeyleri başarabileceğimizi göstermemiz lazım. Bugüne kadar 40’ın üzerinde yabancı gazeteci akredite oldu, buraya gelecek. Bunların da yansıması olacak” dedi.

Açılışta verilecek ilk izlenimin önemli olduğuna deyinen Sertoğlu, “Tüm futbol severleri, tüm arkadaşlarımızı, dostlarımızı kendi çocuklarına, ülkesine sahip çıkma adına Pazar akşamı Atatürk Stadı’nda bekliyorum. Bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım ve tabi ki günün sonunda galip gelelim” ifadelerini kullandı.

 

“Derdim organizasyonu dört dörtlük yapmak”

“Benim tek derdim bu organizasyonu dört dörtlük yapmak” diyerek sözlerini sürdüren KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Tabi ki final oynayıp şampiyon olmayı çok isterim. Ama bu iş futboldur, oyundur. Yenersiniz, berabere kalırsınız çok da önemli değil. Bir, ülkenin tanıtımını yapmak için bu organizasyonun başarılı olması lazım. İki, gelen insanları memnun etmemiz lazım. Çok ciddi sayıda insan adaya gelecek. Bu ülke tanıtımı açısından çok önemlidir. Bir kere otelcilik anlamında çok iyi bir yer seçildi. Herkes aynı kaliteli yerde kalacak. Onlar da bu işe çok iyi bakıyorlar. Diğer taşımacılık, sağlık, hakemler gibi konular olsun, bu  insanların bir şekilde gezdirilmesi, ülkenin tanıtılması ciddi olaylar. Herşey için bir komite kuruldu. Herşey için arkadaşlarımız dört dörtlük çalışmasına devam ediyor” dedi.

 

“Destek vermemek için başka yollara başvuranları söylemek lazım. Ama herşey bitince...”

“Yaptığımız çalışmaların ne kadar başarılı olduğunu bu iş bitince göreceğiz” diyen Sertoğlu, “Benim ümidim çok yüksek. Çok ciddi çalışmalar yapıldı. Herkes de elinden geldiği kadar destek olmaya çalışacak. Organizasyon bittiğinde bir basın toplantısı ile detaylı bilgi vereceğim. Çünkü hem ortamı bozmamak adına, hem de kendi kendime verdiğim bir söz var, kimseyle kavga etmek istemem artık. Ama birşeyleri de söylemek lazım. Bizim bu organizasyonu yapmamızdan bir şekilde rahatsız olanlar, bize destek vermemek için türlü yollara başvuranları da söylemek lazım. Ama organizasyon bittikten sonra. Biz herşeye rağmen kendi ülkemiz, çocuklarımız adına bunu başaracağız. Biz bu işi destek verseler de vermeseler de başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

“Bütçede tasarrufa gittik ama bir fuarda harcanan paraların çok üstünde olmayacak”

Organizasyonun maliyetinin ciddi bir kısmını devletin karşılayacağını, bir kısmının başka bir yerden geleceğini söyleyen Sertoğlu, diğer kısmı da kendilerinin halledeceğini kaydetti. “Bütçesel olarak mecburiyetten biraz tasarrufa gittik” diyerek sözlerini sürdüren KTFF Başkanı, “Ama yine de çok iyi bir şekil olacak. Birçok gönüllülük esası ele alındığında çalışan arkadaşlarımız var. Bunları söyleyeceğiz. Belki de herşey bittikten sonra çağırıp teşekkür plaketi vereceğiz. Bütçesel olarak rakamları da orada açıklayacağız. Herhangi basit bir fuara gidilmesi için harcanan paraların çok üstünde bir rakam olmayacak, göreceksiniz” şeklinde konuştu.

 

“Takımımız profesyonelce çalışıyor. Onlara güvenim sonsuz”

Ülkemiz milli takımı ile ilgili de konuşan Sertoğlu, takımın çalışma şeklinden olukça memnun. “Kendi milli takımımızın oyuncularını devamlı surette görüyoruz. İnanılmaz bir heyecan ve ciddiyet içinde çalıştıklarını görüyorum” diyen Sertoğlu, “Çok uzun zamandan sonra bu kadar profesyonelce çalışan bir takımımız vardır. Biz de hiçbirşeylerini eksik etmedik. Doktoru, fizyoterapisti, malzemecisi ile profesyonel bir takım nasıl çalışırsa dört dörtlük çalışma ortamı içerisindeler. Profesyonel futbolcular nasıl çalışıyorsa, kendilerini o seviyede vermiş durumdalar. Milli takımımıza benim güvenim sonsuz. Kendi ülkemizde umarım bu kupayı alırız ve daha moralli, keyifli geleceğe bakabiliriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Fotoğraf: Eren ŞİŞİK

 

Bu haber toplam 2495 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.