“Çocuklar için pedal çeviriyoruz” etkinliği gerçekleştirildi

“Çocuklar için pedal çeviriyoruz” etkinliği gerçekleştirildi

Bike4Kids Projesi Kapsamında “Çocuklar İçin Pedal Çeviriyoruz” etkinliği gerçekleştirildi.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı himayesinde, Amerika’da yaşayan Türklerin kurmuş olduğu Bridge To Türkiye Fund Vakfı tarafından Bike4Kids projesi kapsamında “Çocuklar İçin Pedal Çeviriyoruz” sloganıyla ülkemizde üç gün süren bisiklet sürme etkinliği ‘Halk Bisiklet Sürüşü’ ile sona erdi.

b1035778-e574-491c-bf52-4ad21141797d.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Girne Kapısında başlayan Halk Bisiklet Sürüşü etkinliğinde; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, müsteşar Erman Yaylalı, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan, Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz ile bisiklet severler hazır bulundu.

2e7b1c67-797b-440b-b57e-62dc02065fa4.jpg

Çağlayan Çocuk Yuvasına 20 adet tablet hediye edildi

Türkiye Bisikletliler Derneği, BTF, Aziz Sancar Vakfı, Beylikdüzü Belediyesi, Bisikletliler Derneği, KKTC Bisiklet Sevenler Derneği ve KKTC Bisiklet Federasyonu işbirliğinde gerçekleşen bisiklet sürme etkinliği sonunda Çağlayan Çocuk Yuvasına 20 adet tablet hediye edildi. Ayrıca etkinlikten elde edilecek gelir, Çağlayan Çocuk Yuvası ile Aziz Sancar Vakfı’na bağışlanacak.

Halk Bisiklet Sürüşü etkinliği sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan tarafından etkinliğe katkı koyanlara plaket takdim edildi.

fd0c04c3-8cce-4c2e-a343-78aa5f7a0f64.jpg

250 kilometre parkur yapıldı

25 Ekim pazartesi Girne Kapısı’nda start verilen bisiklet sürüşünde; Lefkoşa-Güzelyurt-Kalkanlı-Girne parkurunda 83km Girne-Mersinlik-İskele parkurunda 82km, İskele-Gazimağusa-Lefkoşa parkurunda ise 80km pedal çevrildi. Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de eklendiği Akdeniz kıyılarında yapılan Antalya-Göbeklitepe parkurunda 1200 km’lik sürüş gerçekleştirilecek.

 

Fotoğraf: Mustafa Şenal

Bu haber toplam 631 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.