"Cirit Hisarı" yeniden Çetinkaya’ya devrediliyor

"Cirit Hisarı" yeniden Çetinkaya’ya devrediliyor

Çetinkaya’nın tarihi sahası Cirit Hisarı’nda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu ile imzalanan protokol bitti, kurum sahayı eski haline getirip sahayı Çetinkaya’ya geri devredecek.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) Lefkoşa ara bölgede bulunan ve Kıbrıs Rallisi’nin özel seyirci etabında kullanılan Cirit Hisarı, bilindik adıyla Taksim Sahası’nın zeminini eski haline getirmek için çalışmalara başladı. 

Ralli için sahada kullanılan yolları düzeltme çalışmalarına başlayan kurum, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sahayı esas sahibi Çetinkaya’ya devredecek.

Ara bölgede bulunan saha, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) organize ettiği Kıbrıs Rallisi Lefkoşa Özel Seyirci etabıyla Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyini birleştiren nokta olarak biliniyor.

 

Kişmir: “Sahayı eski haline getirip Çetinkaya’ya teslim edeceğiz”

Konu hakkında YENİDÜZEN’e bilgiler veren Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir, “Daha önce ralli için protokol imzaladık, bu protokole bağlı olarak da Kıbrıs Rallisi’nin seyirci etabını gerçekleştirdik. Protokolün sonlanmasıyla gerekli izinleri alarak çalışmalara başladık ve sahayı eski haline getireceğiz. Zaten protokolde de bu mevcuttu. Havanın elverişli olması durumunda kısa sürede sahayı eski haline getirip Çetinkaya’ya teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Tunalı: “Birkaç yıl içerisinde maç yapacak pozisyona getirmek istiyoruz”

Çetinkaya Başkanı Ceran Tunalı protokolün süresinin dolduğunu hatırlatarak, sahanın kullanıma açılması konusunda çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Tunalı şöyle konuştu: “5 yıl önce imzalanan protokolün süresi doldu. Biz yaz aylarında gerekli ölçülerimizi yapıp, projelerimizi hazırlamıştık. Dışişleri Bakanlığı’yla da görüştük. Otomobil Kurumu önümüzdeki günlerde sahayı bize teslim edecek. Orası Çetinkaya ile özdeşleşmiş bir yer. Sahayı devraldıktan sonra ilk olarak çim ekimi için çalışmalara başlayacağız. Saha sonra soyunma odaları ve tribün için adımlar atacağız. Birkaç yıl içerisinde maç yapacak pozisyona getirmek istiyoruz.”

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.