Cimnastikte Türkiye’de başarılı temsiliyet

Cimnastikte Türkiye’de başarılı temsiliyet

Cimnastik Federasyonu tarafından başarılı sporculara göre oluşturulan iki takım, Türkiye Cimnastik Federasyonunun Ankara'da düzenlediği Minik Kızlar Müsabakasında başarılı temsiliyet gerçekleştirdi

A+A-

KKTC Cimnastik Federasyonunun Birinci Takımı, Türkiye Cimnastik Federasyonunun Ankara'da 25 – 27 Mart 2022 tarihinde düzenlediği Minik Kızlar Müsabakası, Birinci Liginde başarıyla mücadele etti.

Maya Uluca, Türkan Kılıç, Maya Küçükakçalı, Defne Conkbayır ve Defne Erönen’in yer aldığı KKTC Cimnastik Federasyonu Birinci Takımı Birinci Ligde yarıştı. Çocuklarımız yarışmada iyi bir performans sergileyerek takım halinde 5. olmayı başardılar.

Ferdi sıralamada ise sporcularımız büyük başarılara imza attılar. Sporcumuz Nida Toko, kategorisinde Türkiye 7.si olmayı başarırken, 2015 doğumlu sporcular arasında en iyi performansı sergileyerek 1. oldu.

Diğer sporcularımızın almış olduğu dereceler ise şöyle:

Türkan Kılıç 14., Defne Conkbayır 18., Defne Erönen 26., Maya Küçükakçalı 33.

Takımımız alet sıralamalarında da başarılı dereceler elde ederken, atlama masasında ve barfiks aletlerinde 3. oldu.

 

Sapsızoğlu: Üçüncülük hedefine ulaşacağız

KKTC Cimnastik Federasyonu başkanı Hasan Sapsızoğlu elde edilen başarılarla ilgili değerlendirmesinde “Elde ettiğimiz sonuçlara bakarak değerlendirme yapacak olursak Kasım ayında yapılacak olan 2. etap müsabakalarında koymuş olduğumuz 3.’lük hedefine ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Bu büyük başarının kazanılmasını sağlayan başta çocuklarımızı, hocalarımızı, ailelerimizi ve emeği geçen herkesi kutlarız.” ifadelerini kullandı.

ikinci-takim.jpg

İkinci Takımımız, 7. oldu

Cimnastik Federasyonunun İkinci Takımı ise İkinci Liginde başarıyla mücadele etti.

Hira Nur Aydın, Nefes Şakir, Sır Mutlu, Varvara Pankratova ve Eylül Bulut yer aldığı Federasyon İkinci Takımı, şampiyonayı 7. sırada tamamlamayı başardı.

KKTC Cimnastik Federasyonu başkanı Hasan Sapsızoğlu elde edilen dereceyle ilgili değerlendirmesinde “Her iki takımımız da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmişlerdir. Alınan sonuçlar Kasım ayında yapılacak olan 2. etap müsabakaları öncesinde bizleri çok mutlu etmiştir. Bu başarının kazanılmasını sağlayan çocuklarımızı, antrenörlerimizi, ailelerimizi ve emeği geçen herkesi kutlarız.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.