Cimnastikte monitör test yapıldı

Cimnastikte monitör test yapıldı

KKTC Cimnastik Federasyonu, fedeasyon salonunda kulüpler arası monitör test gerçekleştirdi.

A+A-

KKTC Cimnastik Federasyonu, fedeasyon salonunda kulüpler arası monitör test gerçekleştirdi. Test, 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anısına düzenlendi.

Testi Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan, KKTC Cimnastik Federasyonu başkanı Hasan Sapsızoğlu ve merhum Rauf Denktaş’ın kızı Ender Denktaş Vangöl de izledi.

Cimnastik Federasyonuna bağlı 6 kulüpten toplam 67 sporcunun katıldığı teste en çok sporcu, 20 sporcu ile Lefkoşa Cimnastik Kulübü’nden katıldı. Ada Cimnastik Kulübü’nden 6, P&G Cimnastik Kulübü’nden 7, Erbulut Cimnastik Kulübü’nden 14, Karpaz Altın Kum Cimnastik Kulübü’nden 3 ve MOD Cimnastik Kulübü’nden 17 sporcu teste katıldılar.

Test sayesinde yetenekli sporcular belirlendi. 2014 – 2015 doğumlu sporcular arasından seçilen sporcuların gelişimleri takip edilerek, Türkiye’de 2023 yılı içerisinde yapılacak olan müsabakalara katılmaları sağlanarak başarılı olmaları hedeflenecek. Bu nedenle de monitör test her 3 ayda bir düzenlenerek, sporcuların gelişimleri takip edilecek.

Monitör testlerden elde edilecek olan veriler teknolojik programda kayıt altına alınarak sporcuların her yönden gelişimleri kaydedilecek.

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.