Cihangir’den tarihi galibiyet

Cihangir’den tarihi galibiyet

Yenidüzen, 1955 yılından bu yana oynanmaya devam eden ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktarıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 62’nci sezon devam ediyor. YENİDÜZEN, daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligin puan durumu güncellenerek okuyucularına aktarıyor. AKSA Süper Lig’de 24’üncü hafta maçlarının ardından puan durumu güncellenirken, lig lideri Cihangir en üst ligdeki 200’üncü galibiyetini aldı, Göçmenköy ise sıralamada bir basamak daha yükseldi.

 

AKSA Süper Lig’in 24’üncü haftasında Cihangir, konuk olduğu Çetinkaya karşısında 4-1’lik skorla galip geldi. Bu galibiyetin bir başka anlamı daha vardı. En üst ligde üst üste 16’ncı sezonunu geçiren Cihangir, lig tarihindeki 200’üncü galibiyetini elde etti. 39 takımın en üst ligde forma giydiği 1955 yılından bu yana Cihangir, 437 maç sonunda 200’üncü galibiyetine ulaştı.

 

Bu sezon elde ettiği galibiyetler ve aldığı puanlarla dikkat çeken Göçmenköy, sıralamadaki çıkışını sürdürüyor. Bu hafta konuk olduğu Mesarya’yı 2-1 yenen Göçmenköy, sıralamada Mormenekşe’yi geride bırakarak 25’inci sıraya yerleşti. Göçmenköy sezona 27’nci sırada başlamıştı.

 

23-003.jpg

Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.