Cihangir’de Covid sıkıntısı

Cihangir’de Covid sıkıntısı

Cihangir’de bazı oyuncuların test sonuçlarının pozitif çıkması, ikinci yarı hazırlıklarını etkiledi

A+A-

Aksa Süper Lig ekiplerinden Cihangir’de takımda bazı oyuncuların Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması, hazırlık döneminde sıkıntı yarattı. Çarşamba gününden Pazar gününe Acapulco Otel’de gerçekleştirilen kampta bazı oyuncuların test sonuçlarının pozitife dönmesinin ardından bugün de bu oyunculara yenilerinin eklenmesi sonrası bugünkü antrenman iptal edildi. Oyuncuların yapacakları PCR testlerinin sonuçlarına göre yarın çalışmalara devam edilmesi planlanıyor.

 

Bazı oyuncuların testi pozitif

5-9 Ocak tarihlerinde Acapulco Otel’de gerçekleştirilen kamp çalışmasının ilk günü üzerinde kırıklık hisseden Musa Şanlıer’in test sonucu pozitif çıkarken, oyuncu kamptan ayrıldı. Aynı odada yer alan takım arkadaşları ayrılırken, kampın son günü olan Pazar günü Osman Şah’ın sonucu pozitif çıkarken, golcü oyuncu Mishali’nin pozitif çıkan antijen testinin ardından PCR testinin negatif çıktığı öğrenildi. Muhittin’de belirtilerin olduğu bilgisi edinilirken, bugün Zihni Temelci ve Ali Öztürk’ün test sonuçları pozitif çıktı.

 

Çalışmalar test sonuçlarına göre devam edecek

Yaşanan bu gelişme sonrasında Cihangir’de teknik direktör Toygar Davulcu’nun direktifi doğrultusunda hali hazırda yoğun bir şekilde yapılan testlerin devam etmesi istenildi. Takımın bugün yapacağı antrenman iptal edilirken, yarın yapılması planlanan antrenman ise test sonuçlarına göre gerçekleştirilecek.

 

Davulcu: Acapulco bize günde kaç defa istersek test imkanı sundu

Yaşanan gelişmeyle ilgili olarak Yenidüzen’e konuşan Cihangir Teknik Direktörü Toygar Davulcu, mevcut dönemde toplum olarak kurallara uyarak hem sağlık çalışanlarının yükünü azaltma, hem de yığılma olmadan en az hasarla hastalığı atlatmanın önemine vurgu yaptı.

Takım olarak Acapulco Otel’e kamp süresince kendilerine sunduğu test imkanından dolayı teşekkür eden Davulcu, “Biz her türlü özeni gösteriyoruz. Bu yaşanabilecek bir durumdur. Acapulco Otel bize günde kaç defa istersek antijen testi imkanı sunmuştur, biz de testlerimiz bazı gün minimum iki defa olacak şekilde yaparak kampımızı gerçekleştirdik. Onlara teşekkür ederim” dedi.

Takım olarak izole olduklarını, bugün yapmayı planladıkları antrenmanı iptal ettiklerin ve testlere devam ettiklerini aktaran deneyimli teknik adam Toygar Davulcu, “Yarına yapmayı planladığımız antrenman test sonuçlarına göre netlik kazanacak. İnşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Testlerde sıkıntı olması halinde de belki de çalışmalarımıza 2-3 günlük bir ara vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Çalışmalarımız sekteye uğradı ama daha zamanımız var”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin futbolda aldığı 14 günde bir test uygulamasının kendisine göre haftada bir, müsabakalardan bir gün önce yapılması gerekliliğinin altını çizen Toygar Davulcu, “Biz kulüp olarak her antrenman öncesi test yapıyoruz. Bu durum geçene kadar da yapacağız” dedi. Davulcu, çok iyi başladıkları hazırlık döneminin mevcut durumdan dolayı sekteye uğradığını ifade ederken, “Ama ne kadar arzuladığımız gibi olmayacak olsa da önümüzde zaman var. Daha yoğun bir çalışmayla ümit ediyorum ki istediğimiz seviyede bir hazırlık geçireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.