Cihangir ‘zirve’ hedefiyle başlayacak

Cihangir ‘zirve’ hedefiyle başlayacak

AKSA Süper Lig ekiplerinden Cihangir, 2022-23 futbol sezonu hazırlıklarına Perşembe günü başlayacak.

A+A-

Mesarya ekibi sezon açılışını Cihangir Stadı’nda saat 18.00’de gerçekleştirecek. Teknik direktör Toygar Davulcu, sezona 45 antrenman ve 9 hazırlık maçı ile hazırlanacaklarını belirtti. Davulcu, yeni sezonda daha çekişmeli bir zirve yarışı olabileceğini düşündüğünü kaydetti. Deneyimli teknik adam “Bizim de Cihangir olarak isteğimiz o yarışın içerisinde olabilmektir” dedi.

 

Davulcu: Ümit ederim çok daha güzel ve iyi bir sezon geçiririz

Cihangir Teknik Direktörü Toygar Davulcu, bu yıl zirve yarışı içerisinde 4-5 takımın olabileceğin düşündüğünü belirtirken, “Bu yılın daha çekişmeli geçme ihtimalini yüksek görüyorum. Biz de Cihangir olarak isteklerimizden bir tanesi o yarışın içinde olabilmektir” dedi. Kulüp olarak böyle bir potansiyellerinin mevcut olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, “Bunda tek engel, transfer ücretlerinin anormal derecede yüksek oluşu olabilir. Kadro olarak arzuladığımız, istediğimiz noktada değiliz ama yine de elimizde çok iyi donanımlı bir takım var. Ümit ederim ki bu yıl Cihangir adına geçen yıl yaşanan sıkıntılar yaşanmayacak ve çok daha güzel, iyi bir sezon geçireceğiz” açıklamasını yaptı.

 

“Oyuncu havuzu daraldı, rakamlar yükseldi”

Kadroya takviye açısından hem defansif hem de ofansif oyuncuya ihtiyaçları olduğunu söyleyen Toygar Davulcu, “Ama mevcut futbolcu havuzu içinde alabileceğimiz, bizim düzeyde oyuncu maalesef yok. Bizim düzeydeki oyuncuların da rakamları astronomiktir. Zihni’nin ayrılması sonrası defansta bir eksiğimiz var, bir de ofansif oyuncuya ihtiyaç var” dedi.

Burada esas problemin maddiyat değil, oyuncu havuzunun düşmesi olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, “Bundan dolayı rakamlar çok yükseldi, havuz daraldı. Onun için kulüplerin artık tek bir noktada birleşmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

“Rakamların yükselişiyle birkaç yıl sonra takım bulamayacağız”

Yabancı sayısının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini, rakamların bu şekilde yükselmesi halinde birkaç yıl içinde takım bulunamayacağını söyleyen Davulcu, “Ülkemizin iki köklü kulübü, en fazla şampiyonluk yaşayan iki kulüp Gönyeli ve Çetinkaya’da başkan ve yönetim yok, takım yok. Herkes hazırlık yaparken bu takımlar bu durumu yaşıyorlar. Üç beş sene sonra bu takımlara yenileri eklenecek” açıklamasını yaptı.

 

“Oyuncuların Türkiye’ye gidişi ile ilgili KTFF tedbir alamıyorsa kamuoyu ile paylaşmalı”

Bir diğer sıkıntının oyuncuların elini kolunu sallayarak Türkiye’ye gitmesi olduğunun altını çizen Toygar Davulcu, “Oyuncuların bu şekilde Türkiye’ye gitmesinde KTFF iki noktada geç kaldı. Birincisi Türkiye ile mutlaka bağlantıya girip tedbir alınmalı, alınamıyorsa da bunun kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor ki biz de bilelim” dedi.

 

Bedelsiz giden oyuncu geri dönüşte 5 yıl oynayamasın önerisi

Oyuncuların bedelsiz Türkiye’ye gidişleri ile ilgili bir öneride bulunan deneyimli teknik adam, “Federasyonun ivedilikle karar alması gerekir ki buradan ayrılacak oyuncu, gitmek isterse geri dönüşte 5 yıl süreyle statüde futbol oynayamayacak. Bu bize neyi getirecek; bu oyuncular Türkiye’den arandığında ben gelip imzalayacağım ama beni bir yıl sonra gönderirsen ben ülkemde futbol oynayamayacağım diyecek. Bu noktada belki kulüpler de muhatap alınır, bir ücret ödenir. En azından kendi içimizde bu noktada harekete geçmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 961 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.