Cihangir yıllar sonra

Cihangir yıllar sonra

Süper Lig’de bu sezon oynadığı dört maç sonunda 10 puan ile ilk sıraya Cihangir, sezona iyi bir başlangıç yaptı. Mesarya ekibinin bu performansı ülke futbolunun en üst ligine yükseldiği 2007-2008 sezonundan sonra en iyi puansal performansı oldu.

A+A-

Burhan GÜRKAN

Aksa Süper Lig ekiplerinden Cihangir, yıllar sonra bir ilki yaşıyor. Ülke futbolunun en üst liginde üst üste 14. sezonunu geçiren Mesarya ekibi, lige yükseldiği ilk sezonun ardından ilk kez dört haftalık periyotta 10 puana ulaştı, bu bölümü üç sezon sonra yenilgisiz kapattı ve haftalar sonra liderlik koltuğunda yer aldı.

 

En üst ligdeki ilk sezonundan sonra bir ilk

Cihangir, 2007-2008 sezonunda tarihinde ilk kez yükseldiği ülke futbolunun en üst liginde oynadığı ilk dört maçın tamamını kazanarak hanesine 12 puan yazdırmıştı. O sezondan sonra oynadığı 12 sezonda aynı performansı sergileyemedi fakat bu sezon elde ettiği 10 puanla son 12 sezonun dört haftalarına bakıldığında en yüksek puanını alarak bu dönemi atlattı. Bu da Cihangir adına yıllar sonra bir ilk oldu.

 

Toplam dört sezon ilk dört haftada yenilmedi

Cihangir’in ülke futbolunun en üst liginde yer almaya başladığı 2007-2008 sezonunda ilk dört haftayı yenilgi yaşamadan geçirdiği dördüncü sezonunu da yaşıyor. En üst ligde 14. sezonunu yaşayan Cihangir, bu sezonki performansı ile birlikte 2007-08, 2012-13, 2016-17 sezonlarının ilk dört haftasında mağlubiyet yaşamamıştı.

 

Haftalar sonra lider

Cihangir, Süper Lig’de son olarak 2019-2020 sezonunda liderliğe yükselmişti. Mesarya ekibi ligin 12’nci haftasında liderliği ele geçirmiş, 13’üncü haftasında devam ettirmiş, fakat 14’üncü haftada liderliği kaybetmişti.

 

En iyi başlangıç ilk sezon

Tarihinde ilk kez ülke futbolunun en üst liginde 2007-2008 sezonunda yer almaya başlayan Cihangir, en iyi ilk dört haftalık performansını o sezon sergilemişti. Mesarya ekibi ilk dört maçını da kazanarak sezona kayıpsız, 9 puanla başlamıştı.

cih-001.jpg

Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.