Çetinkaya’dan dikkat çeken performans

Çetinkaya’dan dikkat çeken performans

Çetinkaya, kötü başladığı sezonda erken toparlanmasını bildi

A+A-

AKSA Birinci Lig’de lige istediği gibi başlayamayan Çetinkaya, 9’uncu hafta sonunda ligin yeni lideri oldu. Sarı kırmızılılar, özellikle son 6 haftada aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Çetinkaya 3’üncü haftanın ardından oynadığı 6 maçın tümünü de kazanırken, dikkat çeken bir seri yakaladı. Başkent ekibi, deplasmanda oynadığı 4 maçın 4’ünde de galibiyetle ayrılırken, deplasman karnesi en iyi olan takım olarak da göze çarpıyor. 

 

6 maçlık galibiyet serisi

Futbolda 2019-20 sezonunda tarihinde ilk kez küme düşen Çetinkaya, bu sezon Birinci Lig’e istediği gibi başlamasa da, 3’üncü hafta itibariyle toparlanmasını bildi ve oynadığı son 6 lig maçında galibiyetle ayrılmasını bildi. Başkent ekibi lige Dörtyol mağlubiyetiyle başlamış, 2’nci haftada Çanakkale’yi farklı geçmişti. 3’üncü haftada bir diğer Lefkoşa ekibi China Bazaar Gençlik Gücü’nü konuk ettiği maçta mağlup olan sarı kırmızılılar, o karşılaşmadan sonra inanılmaz bir çıkış yakaladı. O haftadan sonra sırası ile Görneç, Düzkaya, Yalova, Gençler Birliği, İncirli ve Maraş’ı mağlup etmeyi başaran Çetinkaya, 9’uncu hafta sonunda averajla liderlik koltuğuna oturdu. Ligde hem Çetinkaya, hem de Gençler Birliği’nin 21 puanı bulunuyor.

 

Kayıplar iç sahada, deplasmanda 4’te 4…

Çetinkaya ligin 9 haftalık bölümünde 9 maçta 7 galibiyet, 2 de mağlubiyet alırken, yaşanan mağlubiyetlerin ikisinin de iç sahada olması dikkat çekti. Dış sahada çıktığı 4 maçın 4’ünü de kazanan sarı kırmızılı ekip, 12 puanla iç sahada en fazla puan toplayan takım oldu. Sarı kırmızılıların deplasmanda sadece 1 gol yemesi de gözlerden kaçmadı.

 

En fazla gol atan 3 takımdan, en gol yiyen 2 takımdan biri…

Çetinkaya, son haftalarda yakaladığı çıkış ile dikkat çekerken, hem ligin en fazla gol atan 3 takımdan, hem de en az gol yiyen 2 takımdan biri olması göze çarpıyor. Birinci Lig’de şu ana kadar 27 gol atan Karşıyaka ligde en fazla gol atan takım unvanını elinde bulundururken, Çetinkaya ve Dörtyol takımları 21 golle Karşıyaka’yı takip ediyor.

Bunun yanında sarı kırmızılıların bu süreçte kalesini gole kapatması da dikkat çeken bir diğer unsur. Çetinkaya ve Gençler Birliği şu ana kalesinde 7 gol gördü ve ligin en az gol yiyen takımları olarak göze çarptı.

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.