Çetinkaya'da olaylara ilişkin açıklama

Çetinkaya'da olaylara ilişkin açıklama

Çetinkaya Türk Spor Kulübü, dün oynanan ve olaylar yaşanan Baf Ülkü Yurdu maçı ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Sarı kırmızılı ekibin yaptığı açıklama şu şekilde: "12 Ocak 2019 tarihinde Güzelyurt Baf Ülkü Yurdu Alpay Volkan Antrenman Sahasında, Baf Ülkü Yurdu - Çetinkaya Türk Spor Kulübü arasında oynanan karşılaşmadan 1-0’lık skorla sahadan galibiyetle ayrılan Baf Ülkü Yurdu U-17 takımını alınan galibiyetten ötürü tebrik ediyoruz. Baf Ülkü Yurdu - Çetinkaya Türk Spor Kulübü arasında oynanan ilgili karşılaşmanın ardından yaşanan tasvip etmediğimiz münferit olayları üzüntüyle takip etmiş bulunmaktayız. Maç sonu yaşanan olayların önüne geçmek için büyük çaba sarf eden Baf Ülkü Yurdu Başkanı Sayın Erhan Arıkan’a Çetinkaya Türk Spor Kulübü yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz. Öncelikle, maç sonu yaşanan olaylar nedeniyle, yönetim kurulumuzun salı günü yapılacak olan olağan toplantısında ilgili karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili olarak her türlü değerlendirmeyi ve özeleştiriyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yönetim görevini aldığımız gün itibarı ile dün de, bugün de, yarın da, “gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için” yönetim kurulumuz olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyunun ve maçı yerinde takip etmediği halde konu ile ilgili yersiz bir başlık atan ve sonrasında ilgili yazının başlığını değişen spor yazarının tekrardan bilgisine getiririz. Keza, şunu da belirtmek isteriz ki; bir kaç kendini bilmez sözde Baf Ülkü Yurdu taraftarının U-17 takım oyuncularımıza yapmış oldukları sözlü ve fiziksel saldırıları, güzide Baf Ülkü Yurdu camiası ile kesinlikle bağdaştırmamakla birlikte, Güzelyurt Polis karakolunun bahçesinde bir Baf Ülkü Yurdu A takım oyuncusunun yönetim kurulu üyelerimize karşı yapmış olduğu küfürlü saldırıyı kınıyor ve Baf Ülkü Yurdu yönetim kurulu tarafından gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Yaşanan olaylar sebebiyle büyük üzüntü duyarken, olaylarda yaralanan Mehmet Karşılı’ya da camiamız adına tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

 

Ne oldu?

Kıbrıs Gazetesi'nin haberine göre Güzelyurt'ta dün oynanan Baf Ülkü Yurdu-Çetinkaya U17 karşılaşması sonrası istenmeyen ciddi derecede olaylar yaşandı.

Kavga yanında taşlı saldırıların da olduğu olaylarda, oğlunu sahadan çıkarmak isteyen Mehmet Karşılı'nın başına taş isabet etti. Çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan Karşılı'nın başına 4 dikiş atıldı.

Yaşanan olaylarla ilgili Futbol Federasyonu geniş çaplı soruşturma başlatma kararı aldı.

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.