Çetinkaya ile dördüncü lig şampiyonluğu

Çetinkaya ile dördüncü lig şampiyonluğu

Turan Altay, görev yaptığı Çetinkaya ile dördüncü lig şampiyonluğu kupasını kaldırdı

A+A-

Ülke futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Turan Altay, kariyerine bir başarı daha ekledi. Bu sezon tarihinde ilk kez Birinci Lig’de mücadele eden Çetinkaya ile lig şampiyonluğuna ulaşan Altay, sarı kırmızılı ekiple kariyerindeki dördüncü lig şampiyonluğunu yaşadı.

Çetinkaya’nın Kıbrıs Türk futbol tarihinde 59 sezon yer alarak ilk kez düştüğü Birinci Lig’de takım Turan Altay önderliğinde yeniden Süper Lig’e yükseldi. Daha önce de sarı kırmızlı ekipte birçok başarı yakalayan Altay, ilk kez görev yaptığı bu ligde hem bir ilki yaşadı, hem de takımına bir ilk yaşattı. Kariyerinde ilk Birinci Lig şampiyonluğunu teknik adam yaşayan ve kulüp olarak yaşatan Altay, Çetinkaya ile dördüncü lig şampiyonluğunu elde etti.

O zamanki adı Birinci Lig olan ülke futbolunun en üst liginde 2006-07 sezonunda şampiyon olan Çetinkaya, aynı başarıyı 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında Turan Altay ile yaşamıştı. Tamamlanan 2021-22 sezonunda elde edilen Birinci Lig şampiyonluğuyla Altay sarı kırmızılı ekipte dördüncü lig şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.