Çetinkaya adım adım Süper Lig’e

Çetinkaya adım adım Süper Lig’e

Birinci Lig’de son sezonlara bakıldığında, son dört haftaya puan farkıyla lider giren takımlar şampiyon olarak Süper Lig’e çıkıyor

A+A-

AKSA Birinci Lig’in 26. haftasında lider Çetinkaya, Güzelyurt’ta karşılaştığı yakın takipçisi Miracle Değirmenlik’i 5-1’lik skorla yenerek Süper Lig’e bir adım daha yaklaştı.

İlk iki sıranın doğrudan Süper Lig’e terfi ettiği ligde Çetinkaya, bitime dört maç kala üçüncü sıradaki Değirmenlik ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkararak önemli bir avantaj sağladı.

Tarihinde ilk kez son oynanan 2020-21 sezonunda bu lige düşen Çetinkaya, ligde gelecek hafta Yeniboğaziçi’ne konuk olacak. Ardından Esentepe’yi konuk edecek olan sarı kırmızılılar, son iki maçında Bostancı Bağcıl deplasmanına gidecek, sonrasında Karşıyaka’yı konuk edecek.

Süper Lig’e oldukça yakın olan Çetinkaya’da tüm planlar bir üst lige şampiyon olarak çıkma üzerine.

 

Son dört haftaya puan farkıyla lider giren şampiyon çıkıyor

Birinci Lig’de 16 takımla oynanan son sezonlara bakıldığında, yakın rakibiyle arasında puan farkı olarak son dört haftaya giren ekiplerin tamamı şampiyon olarak Süper Lig’e çıktı.

Pandemi öncesi oynanan 2019-20 sezonunda Mesarya, en yakın rakibi Dumlupınar’ın 5 puan önünde son dört haftaya girerken, sezonu şampiyon olarak tamamladı.

2018-19 sezonunda Göçmenköy, en yakın rakibinin 3 puan önünde lider olarak girdiği son dört haftayı şampiyon olarak tamamladı ve Süper Lig’e çıktı.

2017-18 sezonunda ise Gönyeli, son dört haftaya Esentepe’nin 2 puan önünde lider girerken, sezonu şampiyon olarak tamamladı.

 

İkinci yarıda 11 maçta 9 galibiyet

Çetinkaya ligin ikinci yarısında elde ettiği galibiyetlerle zirveyi bırakmadı. Bu devrede oynadığı 11 maçta 9 galibiyet çıkaran sarı kırmızılar, 1 beraberlik aldı, 1 kez mağlup oldu. Bu maçlarda 27 gol atan Çetinkaya, kalesinde 8 gol gördü.

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.