Çerkez anıldı, Göztaş ödülünü aldı

Çerkez anıldı, Göztaş ödülünü aldı

Güreş adamı Murat Göztaş’a, Ali Çerkez Güreş Teşvik Ödülü, 26 Temmuz 2022 Salı günü İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Güreşseverler Derneği tarafından düzenlenen törenle verildi.

A+A-

Törende, güreşin sembol isimlerinden Ali Çerkez’in özgeçmişi okunduktan sonra onunla ilgili, 1998 yılında Rukiye Kurt tarafından hazırlanıp BRT televizyonunda yayımlanan belgesel film izlendi.

Gösterimden sonra söz alan Güreşseverler Derneği Başkanı Doç. Dr. Rifat Reşatoğlu, Ali Çerkez’in ülkemizin yetiştirdiği ender spor adamlarından olduğunu belirterek özetle şöyle dedi:

“Güreş denilince akla gelen isimlerin başında yer alan Ali Çerkez, sportmen kişiliği, disiplini ve centilmenliğiyle sporseverler arasında derin izler bırakmıştır. Yaşantısı, hayat felsefesi, disiplini ve güreşe duyduğu tutku ile gençlere örnek olmaya çalışmış merhum Ali Çerkez, bir rol modeldir, semboldür.

Ali Çerkez’in yaptığı çalışmalar bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçmiştir. Göstermiş olduğu gayret, özverili çalışmalar her zaman takdirle yad edilecektir. Bu bağlamda, Büyükkonuk ve çevresinde güreşin gelişmesine güreşçi, eğitmen ve yönetici olarak önemli katkılarda bulunan Sn. Murat Göztaş’a tevdi edeceğimiz ödülü çok anlamlı buluyorum.”

Özgeçmiş ve slayt gösterisinin ardından Murat Göztaş’a Ali Çerkez Güreş Teşvik Ödülü verildi. Ödülü, Rifat Reşatoğlu’nun daveti üzerine Ali Çerkez’in kızı Nilhan Subaşı ve torunu Ali Çerkez verdi.

Nilhan Subaşı, Murat Göztaş’ı kutlarken gösterdiği ilgi ve vefa duygusundan dolayı Güreşseverler Derneği’ne ve salonu tahsis eden İskele Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bu haber toplam 666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.